BIZIT plus

Rentabilno rešenje video nadzora za mali grad

clip_image001

Moderna bezbednosna industrija se sve više oslanja na mogućnosti bežične infrastrukure koje iz godine u godinu sve više napreduju. Prednosti bežične tehnologije su velike u odnosu na klasične metode prenosa podataka i slike, kao što je klasična mreža kablova, jer u uspostavljanju bežične infrastrukture nema velikih troškova tj. uvođenja kablovske mreže. Za video nadzor gradova, kvalitetna IP oprema za video nadzor kao što je Mobotix, u wireless sistemu, izvlaći maksimum iz postojećeg sistem neopterećujući bandwidth i protok podataka I slike.  Zato se mnogi gradovi i opštine danas odlučuju, naročito u  periodu ekonomske krize i ograničenog budžeta, za bežičnu tehnologiju u kombinaciji sa Mobotix opremom.

Stručnjaci smatraju da je bežična tehnologija najbolje rešenje za kreiranje mreža na gradskim objektima, gde je bežična infrastruktura često jedino rešenje koje ne narušava eksterijer objekata. Zahvaljujući stepenu visoke fleksibilnosti, bežična tehnologija je za razliku od ožičenih rešenja vrlo praktična za privremene instalacije video-nadzora jer se kamere mogu pomerati na različite lokacije bez potrebe za kupovinom dodatne opreme, čime se znatno umanjuju ukupni troškovi.

clip_image002

Prateći pomenute svetske trendove iz oblasti video nadzora gradova i saobraćajnica, kompanija Vucomm je realizovala projekat video nadzora Opštine Lebane čija se kompletna mrežna infrastrukura bazira na wireless tehnologiji. Ne odstupajući od politike firme da je kvalitet najvažniji, i ovog puta kao I na prethodnim projektima, korišćena je, sigurno jedna od  najkvalitetnijih oprema na tržištu za video nadzor– Mobotix IP kamere. Na ukupno 5 gradskih raskrsnica, postavljene su kamere koje, na zahtev gradske policije, prate kompletno dešavanje na najfrekventnijem delu saobraćajnice. Ovakvim rešenjem, osim praćenja saobraćaja koje je veoma intezivno zbog blizine magistralnog prelaza sa Kosovom, povećava se bezbednost i građana (pešaka) kao i lokala koji su često meta napada kriminalaca.  Za montažu kamera korišćene su postojeći stubovi javne rasvete a za realizaciju kompletnog sistema bilo je potrebno svega 3 dana.

Video nadzor Opštine Lebane predstavlja još jedan u nizu projekata kompanije Vucomm iz oblasti bezbednosti grada, svrstajući je tako u red kompanija koje se mogu pohvaliti velikim iskustvom u projektovanju I implementaciji sistema za video nadzor kako u malim tako i u velikim gradovima.

clip_image003

Facebook komentari: