BIZIT plus

Rešavanje ranog finansiranja startapa uz švajcarsku pomoć

Ovog vikenda Brižit Bauman i Maria-Karolina Romero, dva poslovna anđela koje važe za jedne od najuspešnijih u Evropi, naći će se u ulozi edukatora koji će svojim savetima pomoći domaćoj neprofitnoj organizaciji Inicijativa “Digitalna Srbija” da podigne svoje kapacitete u pogledu pružanja podrške startapima i domaćim poslovnim anđelima. Njih dve dolaze u trodnevnu posetu Beogradu na poziv Švajcarskog preduzetničkog programa.

PCPress.rs Image

Kako se domaći startap ekosistem ubrzano razvija, a poslednjih meseci svedočimo mnogobrojnim inicijativama usmerenim na povećanje broja i kvaliteta srpskih startapa, sada je odličan trenutak da se konsultujemo sa onima koji su to već mnogo puta prošli.

U trenutku kada se u Srbiji radi na prvoj nacionalnoj Strategiji razvoja startap ekosistema i osnivaju prve grupe poslovnih anđela, u tri dana posete našem glavnom gradu Brižit Bauman i Maria-Karolina Romero će se sresti sa investitorima i predstavnicima domaćih organizacija za podršku startapima – Inicijative „Digitalna Srbija”, grupe poslovnih anđela okupljenih oko ove organizacije, kao i sa predstavnicima ICT Hub Venture i drugim relevantnim akterima na startap sceni.

I Brižit i Maria-Karolina su predstavnice Efina, švajcarske organizacije koja obučava investitore za ulaganje u startape u ranoj fazi razvoja, a preduzetnicima pomaže da uspešno pripreme ili vode cikluse finansiranja. I same su poslovni anđeli sa bogatim preduzetničkim karijerama i istorijom u mentorisanju startapa na različitim svetskim tržištima. U Srbiju dolaze u svojstvu savetnika čija ekspertiza donosi veliki značaj za razvoj znanja i veština u oblasti investiranja, i to iz ugla investitora, fondova, ali i samih startapa.

Domaćini očekuju da kroz susrete sa Efino predstavnicama domaće organizacije, fondovi i startapi nauče kako da ojačaju svoje kapacitete čijim će se razvojem uspostaviti stabilnost u razvoju poslovanja, prikupljanju finansijskih sredstava i strateškom planiranju.

Facebook komentari: