BIZIT plus

RE:THINK LOCAL: takmičenje u inovacijama i podrška mladim ljudima

Evropsko takmičenje u Socijalnim Inovacijama (European Social Innovation Competition 2018) biće održano i ove godine u organizaciji Evropske komisije, a u čast portugalskog socijalnog inovatora Diogo Vasconcelos-a.

PCPress.rs Image

Pod sloganom RE:THINK LOCAL, takmičenje je usmereno na pronalaženje i promovisanje inovacija u alatima, proizvodima, uslugama, poslovnim modelima i saradnjama koje stvaraju nove prilike za ekonomsko učešće mladih u lokalnim zajednicama. Cilj takmičenja je da se uz primenjivanje moderne tehnologije i razvijanje novih veština koje redefinišu način rada, ekonomsko osnaže mladi ljudi i lokalne zajednice u kojima oni žive. Tri pobednička projekta će biti nagrađena sa po 50.000 evra.

Prijave za takmičenje su otvorene do 27. aprila ove godine. Tokom jula, u gradu Cluj-Napoca u Rumuniji, biće izabrani polufinalisti koji će biti u prilici da dobiju mentorsku podršku kako bi dalje razvijali svoje poslovne ideje. U finalnom krugu će biti izabrane i nagrađene najbolje ideje. Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci, grupe i organizacije iz zemalja Evropske unije, ali i iz zemalja koje učestvuju u projektu Horizon 2020, među kojima je i Srbija.

Više informacija o takmičenju na linku.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  TikTok protiv EU