ERP 2024

Review: AOC Agon 32 AG322QC4 – Pakleni igrač

Domen gejming monitora je u velikim previranjima, i moguće je pronaći veoma interesantne i zanimljive kombinacije koje će biti veoma prijemčive velikom broju potencijalnih kupaca. AOC tu vidi priliku za sebe i s punim pravom mnogo očekuje, ako je suditi po 32-inčnom Agon 32 modelu koji smo imali na testu

PCPress.rs Image

Napravili biste veliku grešku ako biste pretpostavili da model Agon 32 AG322QC4, kako glasi njegova puna oznaka, cilja samo igrače. Koristi VA panel, koji je po teorijskim karakteristikama veoma pogodan za gledanje filmova, budući da je idealan za video-reprodukciju. S druge strane, vrednost osvežavanja od 144 Hz čini Agon 32 odličnim izborom ne samo za igranje već i za rad u desktop okruženju. Ovaj 32-inčni monitor odlikuje se rezolucijom od 2560 × 1440 tačaka, tako da nije toliko zahtevan kada je grafička karta u pitanju. Ipak, bilo bi poželjno da imate neku AMD kartu, budući da monitor podržava AMD Freesync 2 tehnologiju adaptivnog osvežavanja, koja pomaže fluidnom prikazu u 3D igrama, garantujući uživanje. Već se može naslutiti da je reč o odličnom paketu.

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

Fatalna privlačnost

PCPress.rs ImageMontaža monitora izuzetno je laka, a njegovo postolje s dve dugačke i tanke nožice omogućava pivot, ali i podešavanje po visini, tako da Agon 32 s lakoćom zadovoljava sve preduslove po pitanju ergonomije. Malo iznenađenje dolazi u vidu zakrivljenja – ono je prisutno i deklarisano na 1800R, što znači da je reč o blažem zakrivljenju u odnosu na izraženije varijante. Iskreni da budemo, smatramo da je ono primereno za monitor sa 16 : 9 odnosom stranica, dok je agresivnije zakrivljenje primerenije ultrawide 21 : 9 modelima.

Izuzetno atraktivan dizajn upotpunjuju osvetljenja crvene boje na donjoj strani prednjeg dela, kao i na poleđini monitora, koja prave kontrast sa crnim kućištem. Ivice su relativno tanke, pa dizajn možemo oceniti najvišim ocenama. Monitor raspolaže solidnim brojem konekcija – po dva DisplayPort i HDMI priključka, zajedno sa dva USB 3.0 i 3,5-mm konektorom garantuju dobru povezivost i prilagodljivost. Prisustvo audio-konektora sugeriše i prisustvo zvučnika, te nas ne iznenađuje prisustvo dva zvučnika snage 5 W. Ipak, veliko finale dolazi u vidu kontrolera koji se povezuje na microUSB port i kojim je omogućeno kontrolisanje OSD-a, bez potrebe da se poseže za inače simpatičnim džojstikom na donjoj ivici. Ovaj kontroler je fenomenalna stvar i pomoću njega ćete veoma lako doći do željene opcije i prilagođavati monitor svojim potrebama.

Pročitajte i:  Samsung Electronics proglašen za broj 1 na globalnom tržištu OLED monitora

Sjajan performer

PCPress.rs ImageOdlične karakteristike potvrđuju se u praksi u svakom smislu. Gledanje filmova je uživanje, rad na desktopu fluidan, a kulminacija pozitivnih vibracija dolazi sa igrama, gde ovaj monitor naprosto briljira. Vremena odziva od četiri-pet milisekundi dovoljno su niska, boje odlične, a kompletno iskustvo na najvišem nivou – doduše, pod uslovom da imate neki Radeon kako bi Freesync 2 adaptivno osveženje došlo do izražaja. Kontrast od 3000 : 1 sasvim je dobar, što važi i za osvetljenost od 400 cd/m2, tako da i najzahtevniji korisnici imaju razloga za zadovoljstvo. Možda će neko zameriti što ovo nije monitor 4K rezolucije, ali smo mišljenja da je 2560 × 1440 vrlo primerena i dijagonali i nameni monitora, jer su igre daleko, daleko zahtevnije u visokoj 4K rezoluciji.

PCPress.rs Image

Za sam kraj ostavili smo najlepšu stvar. Cena AOC Agon 32 monitora iznosi 69.999 dinara u slobodnoj prodaji, što je sasvim pristojno, imajući u vidu sjajne karakteristike monitora i sve što s njim dobijate. Stoga je sasvim logično da monitor nagradimo odgovarajućim priznanjem, uz dozu ljubomore na buduće vlasnike koji će, bez sumnje, dugo otkrivati sve čari ovog uređaja.

Pročitajte i:  AGON by AOC širi svoju novu G4 gejming seriju

Korisna adresa: www.kimtec.rs

Facebook komentari: