ERP 2024

Review: HyperX Alloy Elite RGB – Eliti od elite

HyperX je prepoznatljivo ime u oblasti gejming proizvoda. Naglasak na periferije doprineo je da uređaji ovog brenda steknu popularnost među igračima u relativno kratkom roku. Da sve to ne prate i karakteristična inovativnost i posebnost, verovatno uspeh ne bi došao tako brzo. Alloy Elite RGB tastatura najbolje dokazuje izrečene tvrdnje

PCPress.rs Image

Iako se radi o proizvodu nominalno namenjenom igračima, mehanička tastatura interesantna je svakome ko provodi mnogo vremena uz svoj PC. Čak i ukoliko se ne igra, korisnik i te kako može da uživa u prednostima vrhunske izrade, besprekornog dizajna ili pak da koristi tastaturu za intenzivno i dugotrajno kuckanje. Drugim rečima, svako iole zahtevan verovatno će poželeti da se preorijentiše na mehanički model.

PCPress.rs ImageHyperX Alloy Elite RGB odlikuje se izvanrednom izradom, ali i nekim rešenjima koja su prilično atipična. U pakovanju se dobija alatka za menjanje tastera (popularni „čupavac”), kao i set od osam rezervnih tastera za najkorišćenije tastere na tastaturi, makar kada su igrači u pitanju: W, A, S, D, te brojevi 1-4. Posebno bismo pohvalili što su gornje površine W, A, S i D tastera naborane i reljefne, te pružaju specifičan osećaj pod prstima koji će vam pomoći da te tastere uvek razlikujete od ostalih, što može doneti taj mikrosekund prednosti u odnosu na rivala.

Dosta stavki vredno je hvale. Čelični frejm tastature omogućava relativno plitke okvire, pa je ovo jedna od minimalistički orijentisanih tastatura kada su gabariti u pitanju. Veoma nam se dopada što stiže s podlogom za dlanove, koja je takođe reljefnog tipa, a i upleteni kabl uliva izuzetno poverenje. Povrh svega, tu je i USB port koji lišava korisnika potrebe da zavlači ruku ka računaru koji je negde iza ili ispod stola.

PCPress.rs Image

Hiper-kvalitetno

Upotreba HyperX Alloy Elite RGB tastature je prilično jednostavna. Osnovne funkcije, uključujući tu i neke napredne mogućnosti, možete da kontrolišete sa same tastature, dok je za naprednije stavke potrebno instalirati HyperX NGenuity softver. Verovatno najatraktivnija osobina tastature jeste njeno RGB pozadinsko osvetljenje, kako se iz imena može zaključiti. U gornjem levom delu nalaze se tri posebna tastera, kojima se menjaju tip i intenzitet pozadinskog osvetljenja, dok treći taster služi za (de)aktiviranje Gaming moda, kada se van funkcije stavlja Windows taster da se ne bi slučajno prekinula igračka sesija. U gornjem desnom uglu su multimedijalne kontrole, među njima i vrlo simpatičan valjak kojim se podešava jačina zvuka. Vizuelno, tastatura deluje besprekorno.

Što se tastera tiče, u pitanju su Cherry MX Red prekidači. Oni nemaju otpor, relativno su linearni i tihi, ali kao i kod drugih mehaničkih tastatura, i ovu možete nabaviti s drugačijim tasterima, tako da svako može da bira za sebe ono što mu najviše odgovara. Makroe takođe možete podešavati pomoću NGenuity softvera, te kreirati po tri profila za makroe i za različita osvetljenja, uskladištivši ih na taj način u tastaturi. Takvu tastaturu s memorisanim profilima možete poneti bilo kuda i gde god je povezali, „pamtiće” vaša podešavanja. Ghosting-a nema.

PCPress.rs Image

Sve u svemu, HyperX Alloy Elite RGB je sjajna tastatura koja se veoma lako može preporučiti velikom broju kupaca – naravno, pod uslovom da su spremni da izdvoje dovoljno novca. Svakako nije neophodno biti gejmer da bi se uživalo u kvalitetnom hardveru. Za sam kraj, vredi istaći i da postoji pristupačnija varijanta ove tastature, koja ima „samo” crveno pozadinsko osvetljenje umesto RGB varijante.

PCPress.rs Image

Korisna adresa: HyperX

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,