BIZIT plus

Sedmogodišnji dečak najbogatija YouTube zvezda

Jedan sedmogodišnji dečak, koji na svom YouTube kanalu ocenjuje igračke, zaradio je za samo godinu dana 17,3 miliona funti (što je preko 19 miliona evra), te postao YouTube kreator koji najviše zarađuje.

PCPress.rs Image

Tako se Ryan, koji vodi Ryan ToysReview, našao na Forbes-ovoj listi YouTube zvezda koje imaju najveće prihode, a tako što na svom kanalu emituje video sadržaje u okviru kojih raspakuje igračke, da bi se potom igrao, što prati preko 17 miliona ljudi. Fenomen „raspakivanja“, u okviru kojeg kreatori otvaraju igračke da bi ih potom koristili i ocenjivali postao je prilično popularan u okviru YouTube platforme, što je donelo velike zarade onima koji su na vreme stupili na ovaj deo tržišta.

Video sadržaji koje Ryan pravi imaju ukupno preko 26 milijardi pregleda za samo tri godine, a najpopularniji video pogledalo je 1,6 milijardi pratilaca, dok manje gledani sadržaji imaju u proseku po 30 miliona pregleda. Ryan, koji se na kanalu pojavio kada mu je bilo samo tri godine zarađuje od reklama, a nedavno je lansirao i sopstvenu Walmart liniju brendirane robe. Roditelji prate ono što radi, te se staraju o tome da se ne sazna dečakovo prezime, grad u kojem živi, te drugi podaci, i kažu da će sa kreiranjem sadržaja prestati kada njihov sin više ne bude uživao u tome.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube plejliste sa 4K Video Downloader+ 

PCPress.rs Image

Ryan je samo jedna u nizu maloletnih internet zvezda koje zarađuju ozbiljan novac, a sve je više onih koji se bave time kako ovaj fenomen utiče na razvoj mladih ljudi.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,