Review: Logitech G305 – Bežični univerzalac

Logitech svoj G305 bežični miš pozicionira kao odlično rešenje za igrače, ali je ovaj uređaj istovremeno odličan izbor u brojnim prilikama i zgodama. Za kancelariju i van nje, za igranje ili bazanje po Internetu, ovo je definitivno odličan izbor.

PCPress.rs Image

Svako ko voli da se igra je do pre izvesnog vremena imao odličan razlog da izbegava bežične miševe. To se odskora promenilo, pa sada nove generacije bežičnih miševa ne pate od problema sa lagovima, za razliku od pređašnjih. Tako je G305 jednostavan miš koji može poslužiti u svakoj prilici, ali i vrlo efikasno fragovati u bespućima paklene nezbiljnosti.

Podešavanje ovog miša je prilično jednostavno i svodi se na ubacivanje odgovarajućeg Nano-USB prijemnika (koga uvek možete poneti sa sobom zahvaljujući ležištu u samom mišu) i eventualnu instalaciju Logitech softvera. To će vam omogućiti da miša prilagodite, ali i da kreirani profil uskladištite za buduće namene. Glajderi G305 miša sa donje strane funkcionišu veoma dobro, i specifikacije govore u prilog njihove trajnosti, ali i sposobnosti da izdrže veoma brze pokrete rukom. Slično se može reći i za glavne tastere miša, koji su mehanički i imaju garantovanu izdržljivost do 10 miliona klikova.

Pročitajte i:  Čekajući Wi‑Fi 7: Naredna generacija bežične konekcije

PCPress.rs Image

No, najvažnija stvar u svemu jeste HERO senzor koji Logitech koristi u ovom mišu, obezbeđujući mu osetljivost do 12,000 DPI, što znači da će sa lakoćom zadovoljiti i najprobirljivije igrače koji igraju na daleko manjim osetljivostima. Miš se napaja jednom AA baterijom, čija je trajnost deklarisana na preko 10 punih dana, odnosno na 250 časova upotrebe. Naravno, trajanje će varirati u zavisnosti od obima i intenziteta korišćenja.

PCPress.rs ImageNa raspolaganju je 6 programabilnih tastera, što nudi dovoljno bazičnih opcija za sve igrače, ali i druge tipove korisnika. Posebno impresionira što je masa miša svega 99 grama, tako da lagani osećaj pod prstima prosto podstiče korisnika da „leti“ mišem na sve strane.

Logitech je sa G305 mišem napravio odličan posao i kreirao univerzalca koji će se lako uklopiti u svačiji koncept upotrebe PC računara, a da pri tome neće razočarati ni zagrižene gejmere. Što se nas tiče – idealna kombinacija!

Korisna adresa www.logitechg.com

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,