Review: Wiko View 2 – pametan izbor u srednjoj klasi

Borba sa što većim brojem kamera na pametnim telefonima sve više uzima maha. Ne brinite, svaku kameru više koju vaš telefon ima plaćate isključivo vi. Da li 2018. godine možemo da budemo dobri fotografi i s jednom kamerom? Wiko View 2 odgovara potvrdno.

PCPress.rs Image

Nakon što smo nedavno imali prilike da se družimo s perjanicom ponude Wiko telefona za 2018. godinu – modelom View 2 Pro, stigao nam je nešto slabiji član porodice, koji u nazivu nema sufiks Pro. Uglavnom to Pro ume da znači ozbiljnu razliku u performansama, ali u slučaju našeg pulena, najveća razlika je u ceni. Iskreno, Pro model ima dve kamere sa zadnje strane, malo brži čipset i više memorije, sve ostalo je slično.

PCPress.rs ImageDizajneri nisu mnogo razmišljali, pa ćete razliku između Pro i ne-Pro modela uočiti tek kada ih okrenete nazad i vidite da tamo gde Pro ima dve kamere ne-Pro ima jednu i blic. To još znači i da zadnja strana ima onaj prepoznatljiv atraktivan izgled kao posledicu prelamanja svetlosti. Senzor otiska prsta je na istom mestu i ponaša se kao onaj na Pro modelu – nije najbrži na tržištu, ali je dovoljno brz za udoban rad. S prednje strane veliki 6-inčni ekran ima zarez koji je udomio sočivo prednje kamere, gle čuda, iste kao na Pro modelu. Čak je i ekran identičan kao na Pro modelu – tip, rezolucija, zaštita, zakrivljenost…

Pročitajte i:  Qualcomm 18. marta predstavlja nove čipove

Raspored konektora nije menjan, a drugo sočivo kamere je ono što manjka kod View 2 modela. Umesto 16 Mp, jedno sočivo ima 13 Mp, i nešto manji otvor blende – f/2.0 naspram f/1.8, koliko je imao profesionalac. Ipak, ukoliko ne umirete za širokougaonim sočivom, a većina korisnika nije nešto posebno luda za njima, posebno jer je distorzija primetna – jedno sočivo biće vam sasvim dovoljno. Kamera kaska za onom na Pro modelu, ali ako se malo potrudite – slike će biti sasvim zadovoljavajuće, mnogo bolje nego što biste očekivali od telefona koji košta manje od 30.000 dinara.

PCPress.rs Image

Hardverska strana je stavka koja na papiru krije najveće razlike. Umesto Snapdragon-a 450, ovde je korišćen Snapdragon 435, što podrazumeva isti broj jezgara, 400 MHz nižeg radnog takta i 200 MHz sporiji GPU. Umesto 4 GB i 64 GB interne memorije, sada imate 3/32 GB kombinaciju, što je i dalje više nego dovoljno za telefon srednje klase.

Velika baterija u ovom slučaju omogućava još bolju autonomiju, pa je jedan i po do dva dana realan scenario svakodnevnog korišćenja, a punjenje je brzo zahvaljujući punjaču na 2 A koji se isporučuje u pakovanju. Ne treba zaboraviti ni svežu verziju Android-a koja dolazi standarno sa ovogodišnjim modelima. Zamerke koje imamo više su akademske i poklapaju se s Pro modelom – voleli bismo da vidimo AC Wi-Fi, kao i USB-C na premijum modelima ovog proizvođača, jer su te stavke već postale standardne na ovogodišnjim modelima.

Pročitajte i:  Najveći broj Windows igara moći će da se pokrene na računarima sa novim ARM čipovima

Ukratko, Wiko View 2 po veoma pristupačnoj ceni čekira sve prazne kvadratiće na listi onoga što se očekuje od dobrog Android telefona srednje klase u 2018. godini.

www.gigatronshop.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,