RITTAL SRBIJA – svečano otvaranje kancelarije Rittala i Eplana

Kompanija Rittal zvanično je otvorila svoju novu kancelariju 6. oktobra 2022. godine u Beogradu, nakon više od 30 godina prisustva na tržištu Srbije preko kompanije Vesimpex.

PCPress.rs Image

Novu kancelariju u Beogradu svečano su otvorili Dejan Dokmanović, izvršni direktor Rittal Srbije i dr. Rene Umlauft, član Uprave Rittal International. Otvaranju i svečanoj večeri prisustvovali su brojni renomirani privrednici iz industrije i IT sektora, predstavnici Eplana, novinari i predstavnici Rittala iz Hrvatske i Nemačke.

RITTAL Srbija je predstavništvo nemačke kompanije Rittal GmbH & Co.KG, članice Friedhelm Loh Grupe. Kompanija je vodeći svetski proizvođač sistemskih rešenja za industriju i IT infrastrukturu, koja obuhvata razvodne ormane, sisteme za napajanje, sisteme klimatizacije i sisteme za automatizaciju procesa izrade upravljačkih i energetskih ormana.

PCPress.rs Image
Dejan Dokmanović, izvršni direktor RITTAL-ove kancelarije u Beogradu

Na osnovu 60 godina iskustva, Rittal tehnologija je jedinstvena veza između industrije i IT, ključna za proces digitalizacije, što kompaniju svrstava u pionira četvrte industrijske revolucije. Kompanija posluje širom sveta preko 65 podružnica i 11.000 zaposlenih. Rittal rešenja su prisutna u više od 90% svih industrijskih subjekata širom sveta. Širok asortiman proizvoda uključuje infrastrukturna rešenja za modularne i energetski efikasne data centre sa inovativnim konceptima za fizičku bezbednost podatka i sistema.

„Nova kancelarija u Beogradu biće usmerena na rast i razvoj pre svega srpskog tržišta, uz formiranje nacionalnog centra kompetencija, kako u segmentu industrije, tako i u segmentu IT infrastrukture“, ističe izvršni direktor RITTAL-ove kancelarije u Beogradu, Dejan Dokmanović. „Zajedno sa sestrinskom kompanijom EPLAN želimo da aktivno učestvujemo u povećanju konkurentnosti srpskog tehnološko-industrijskog sektora. To se odnosi na procese modernizacije i digitalizacije proizvodnje, projektovanja i izvođenja, kako za velike krajnje korisnike, tako i za privatne kompanije.

PCPress.rs Image

RITTAL i EPLAN zajednički ostvaruju jedinstvenu sinergiju lanca vrednosti dizajna i izvođenja, koji se zasniva na digitalnom blizancu izlaznog proizvoda (na primer, sklopljenog i ispitanog elektro-ormana). Ovaj pristup značajno povećava efikasnost, konkurentnost i upravljanje dokumentacijom kroz čitav industrijski ekosistem (investitori, krajnji korisnici, izvođači, sistem integratori i proizvođači).

U segmentu IT infrastrukture, RITTAL planira da aktivno učestvuje u digitalizaciji srpske privrede, pre svega kroz energetski efikasna i inovativna rešenja za infrastrukturu svih tipova data centara, kako za nove investicije, tako i za rekonstrukciju postojećih objekata, uz primenu najboljih svetskih iskustava i relevantnih standarda.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,