BIZIT plus

Rivian otpušta 10% radnika

Proizvođač električnih automobila Rivian objavio je u sredu da otpušta 10% svoje plaćene radne snage kako bi smanjio troškove nakon što se suočio sa kvartalnim gubitkom. Kompanija koju podržava Amazon izvestila je da je izgubila 1,5 milijardi dolara u četvrtom kvartalu 2023. i rekla da očekuje da će 2024. proizvesti 57.000 električnih vozila.

PCPress.rs Image

Visoke kamatne stope kao razlog

„Naše poslovanje se suočava sa izazovnim makroekonomskim okruženjem, uključujući istorijski visoke kamatne stope i geopolitičku neizvesnost, i sada moramo da napravimo svrsishodne promene kako bismo osigurali našu obećavajuću budućnost“, napisao je osnivač i izvršni direktor Riviana RJ Scaringe zaposlenima. „Moramo strateški dati prioritet našim oblastima rasta u poslovanju, uključujući lansiranje Peregrine i R2, kao i ulaganje u naše mogućnosti izlaska na tržište.“

Kao deo svojih planova za smanjenje troškova, Rivian će zatvoriti fabriku u Ilinoisu sredinom ove godine i unaprediti svoju proizvodnu liniju kako bi povećao stope proizvodnje za 30%. Očekuje se da će kompanija predstaviti R2, kompaktni SUV u rasponu od 40.000 do 60.000 dolara, 7. marta, iako isporuke vozila neće početi do 2026.

Pročitajte i:  Vlasnici Rivian vozila sada mogu da koriste Tesla Supercharger stanice 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *