Top50 2023

Robinhood aplikacija planira i besplatno trgovanje kriptovalutama

Robinhood aplikacija, koja inače omogućava trgovanje deonicama, a bez plaćanja taksi, planira da uđe i na tržište kriptovaluta. Tako će korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama već od februara moći da trguju bitkoinom i ethereumom bez plaćanja nadoknada, a očekuje se da će im se uskoro pridružiti i ostale kriptovalute.

PCPress.rs Image

Trgovanje bez plaćanja taksi predstavlja prednost koju Robinhood ima u odnosu na druge platforme, poput Coinbase, gde takse iznose između 1,5% i 4%. Razlog za ovu odluku je prilično jednostavan, budući da mu je cilj da privuče još korisnika, pa iz kompanije tvrde da se situacija ni u budućnosti neće menjati, te da ne planiraju profit koji bi došao od taksi koje bi korisnici plaćali. Dalje ističu da je osnovni cilj Robinhood Crypto da poboljša usluge koje korisnici potražuju, te na taj način stimuliše nove klijente da im se pridruže.

Budući da je vrednost kriptovaluta prilično nestalna, Robinhood Crypto korisnicima nudi procene, pa kada potvrde kupovinu ili prodaju, aplikacija pretražuje ponude na tržištu, kako bi pronašla najpovoljniju. Kako bi se kontrolisala nestalna vrednost, ovaj servis, u slučaju da ne može da pronađe ponudu koja je u granicama onoga što korisnik traži, čeka sve dok se ova ne pojavi, te potom o njoj obaveštava korisnika. Kada usluga bude postala dostupna u februaru, moći će da je koriste u nekoliko američkih država – Kaliforniji, Masačusetsu, Misuriju, Montani i Nju Hempširu, a Robinhood Crypto, kako navode mediji, planira da se uskoro proširi na još država, te podrži i druge kriptovalute – bitcoin cash, litecoin, ripple, ethereum classic, zcash, monero, dash, stellar, qtum, bitcoin gold, omisego, NEO, lisk i dogecoin.

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

PCPress.rs Image

Korisnici će odmah po otvaranju naloga moći da sa svog bankovnog računa dopreme iznos u visini do 1.000 dolara, a koji će im služiti za trgovanje, dok će veće sume zahtevati sporiji ACH proces transakcije, a moći će i da nadgledaju i prate promene u vrednostima, te ograniče mogućnost automatske kupovine kada se pojavi najpovoljnija ponuda.

Izvor: Engadget

Pogledajte i: Video nadzor HDD kapaciteti – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,