Roblox će dozvoliti programerima da ponude pretplate 

Roblox razvija alate koji će programerima omogućiti da ponude pretplate u okviru svog iskustva, što bi se moglo pokazati kao glavni novi način za programere da zarade novac.

PCPress.rs Image

Pretplate bi mogle da otvore novi tok prihoda za programere

Roblox već nudi programerima mnogo načina da monetizuju svoja iskustva, uključujući mogućnost prodaje virtuelnih artikala u iskustvu ili na Roblox tržištu, nudeći propusnice u iskustvu do određenog sadržaja i uspostavljanje iskustava iza plaćenog pristupa. Međutim, svi ti primeri su jednokratne naknade, a Roblox tvrdi da bi pretplate programerima ponudile način da „uspostave stalni ekonomski odnos sa svojim korisnicima i potencijalno povećaju predvidljivost svoje zarade“. (Druge opcije monetizacije uključuju pretplate na privatne servere, isplate zasnovane na angažovanju i umetanje u Robloxove „Imerzivne oglase.“)

Pretplate bi takođe dale Roblox-u još jednu stvar na koju može ukazivati kao razlog za razvoj svoje metaverse platforme umesto drugih. Novi sistem Epic Gamesa za Fortnite, na primer, nagrađuje kreatore na osnovu faktora kao što je koliko dugo ljudi igraju, ali ne dozvoljava kreatorima da direktno prodaju virtuelnu robu ili pretplate unutar tih iskustava. Programeri koji traže veću fleksibilnost u načinu monetizacije mogu umesto toga izabrati Roblox.

Pročitajte i:  Roblox nije blokirao Linux ili Steam Deck  

Roblox nije precizirao kada bi pretplate mogle biti dostupne, tako da verovatno još uvek ne bi trebalo da gradite iskustvo oko njih. Takođe se nadamo da Roblox razmišlja o kontrolama koje sprečavaju veliki broj dece koja igraju igru da se nehotice prijave za pretplate koje oni ili njihovi roditelji zapravo ne žele da plate.

U postu na blogu, Roblox je takođe rekao da „dalje dalje“ vidi „mogućnost kupovine robe iz stvarnog sveta u okviru iskustva“ kao nešto što može da ponudi, ali ne postoji ni određeni vremenski raspored za to.

Prošlog meseca, Roblox je predstavio način na koji programeri stvaraju iskustva koja su isključivo za igrače od 17 i više godina. Kompanija se našla pod lupom ove nedelje nakon što je Blumberg izvestio da neki zaposleni smatraju da ne čini dovoljno da se pozabavi problemima različitosti.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: