Rockstar potvrdio veliko curenje podataka o GTA VI

Curenje podataka o igri Grand Theft Auto VI izgleda da je stvarno. Rockstar Games je potvrdio autentičnost curenja u tvitu, napominjući da je haker ukrao poverljive podatke uključujući snimke ranog razvoja sledećeg Grand Theft Auto naslova. Kompanija nije predvidela dugoročnu štetu po razvoj ili usluge uživo kao što je GTA Online, ali je bila „izuzetno razočarana“ što su detalji buduće igre podeljeni na ovaj način.

gta 6

Nastavak razvoja kako je i planirano

Rockstar je obećao još jedno ažuriranje uskoro i da će se stvaranje GTA VI nastaviti kako je planirano. Poznati studio nije podelio više informacija. Međutim, Windows Central napominje da je matična kompanija Take Two zatražila od originalnog hosta za curenje podataka GTAForums da povuče sadržaj, koji navodno uključuje Bully 2 planove i može uključivati kod za više GTA naslova. Hakerov originalni Telegram kanal je nestao.

Curenje je bez presedana i obuhvata 90 video snimaka veoma rane verzije GTA VI. Izgleda da snimci potvrđuju glasine iz jula koje nagoveštavaju povratak u Vice City (aka Majami), kao i par muških i ženskih protagonista nalik Boni i Klajdu. Takođe se čini da postoji niz funkcionalnih nadogradnji u rasponu od poboljšanih animacija do sistema za pljačku.

GTA VI materijal možda neće mnogo oštetiti, jer će gotov proizvod verovatno biti mnogo uglađeniji. Međutim, postoji zabrinutost da bi bilo koji kod za GTA Online mogao da olakša hakerima da iskoriste propuste i na drugi način pokvare igru drugim igračima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: