BIZIT plus

Roku pokreće besplatan streaming kanal

Roku pokreće besplatan zabavni streaming kanalThe Roku Channel“, koji omogućava pristup preko web-a, ali i preko aplikacija na pojedinim modelima Samsung smart televizora. Kanal će nuditi besplatne filmove, serije i zabavne sadržaje, a finansiraće se preko reklama. Ovo je prvi put da Roku obezbeđuje pristup svojim streaming servisima preko ne-Roku uređaja.

PCPress.rs Image

Dostupni sadržaji su licencirani, jer Roku ima ugovore sa velikim studijima, kao što su Lionsgate, MGM, Paramount, Sony Pictures Entertainment i Warner Brothers. Pored njihovih filmova, na kanalu se prikazuju i besplatni sadržaji sa partnerskih kanala (naravno uz njihovu dozvolu). Monetizacija će se ostvarivati kroz reklamiranje. Prema navodima kompanije, reklame će biti smeštane tako da vode računa da ne prekidaju sadržaj uz koji se emituju, kao i da ne iritiraju gledaoce. Za postojeće klijente koji već plaćaju pretplatu, ovaj kanal je samo dodatni bonus.

Ovim potezom, Roku želi da proširi bazu svojih gledalaca, ali i da uđe u oglašivački biznis. Takođe, na postojećem Roku kanalu pojaviće se Featured Free sekcija koja će upućivati gledaoce na besplatan sadržaj na Roku kanalu.

Pročitajte i:  Reklame za "AI devojke" preplavile društvene mreže

Za početak, besplatan kanal će biti dostupan samo u Americi, a ako se koncept pokaže uspešnim, dostupnost će se proširiti i na ostatak sveta.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: