Rols Rojs objavljuje prvi električni auto Spectre sa početnom cenom od 413.500 dolara

Rols Rojs je zvanično započeo prelazak na električne automobile. Luksuzni britanski proizvođač je predstavio svoj prvi EV, Spectre coupe. Brend još uvek finalizuje specifikacije. Očekuje se da će automobil ubrzati 0-60 mph za 4,4 sekunde i postići EPA domet od 260 milja. To nisu izuzetne brojke, ali ovde je naglasak na opuštenoj vožnji, a ne na apsolutnim performansama.

Rols Rojs objavljuje prvi električni auto Spectre sa početnom cenom od 413,500 dolara

Rols Rojs se ovog puta odlučio za udobnost prilikom vožnje

Ta odluka se ogleda u unutrašnjosti. Dizajn uključuje sada obavezne instrumente i infotainment displeje, plus digitalnu masku za putnika. U skladu sa Rols Rojsovom filozofijom dizajna po meri, možete čak da naterate kompaniju da prilagodi boju brojčanika na ekranu. Pomoćnik „Eleanor“ može da se bavi zadacima u kolima, a aplikacija Whispers može i da šalje odabrane preporuke za lokaciju,  kao i daljinski da kontroliše osnovne funkcije automobila kao što su brave i grejanje.

Ovo takođe nije samo prerađena verzija postojećeg dizajna kompanije. Spectre koristi novu aluminijumsku platformu  podešenu za električna vozila i može se pohvaliti „starlight“ vratima sa 4.796 tačaka svetlosti. Spectre je sada dostupan za naručivanje, a prve isporuke se očekuju u četvrtom kvartalu 2023. Cene počinju od 413.500 dolara u SAD-u, ali to je cena bez  prilagođavanja. Ovaj automobil je namenjen kupcima koji će potrošiti sve što je potrebno da bi dobili automobil iz snova.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: