BIZIT plus

RTX Greenscreen: Nvidia ima nove opcije za one koji uživo emituju sadržaje

Nvidia je nedavno objavila RTX Broadcast Engine ojačan Tensor jezgrima u okviru RTX GPU-ova, a radi se o novini koja nudi primenu filtera direktno tokom emitovanja nekog sadržaja, te zeleni ekran i druge korisne funkcije za Twitch stream-ere.

PCPress.rs Image

Najzanimljivija opcija je svakako RTX Greenscreen uz pomoć koje može da se ukloni pozadina, te da se zameni sadržajem iz neke video igre, ili bilo kojom drugom pozadinom koju korisnik izabere. Pored toga RTX Greenscreen AI model razume koji je deo slike koja se emituje ljudski, a koji je pozadina, što omogućava savršenu sliku, i gejmerima štedi novac koji bi inače morali da izdvoje za greenscreen funkciju. Nvidia radi sa livestreaming aplikacijom OBS, a ako bi u nju integrisala RTX Greenscreen, te se očekuje da opcija postane dostupna u narednih nekoliko meseci.

PCPress.rs Image

Pored toga tu je i RTX AR SDK, koji lice korisnika detektuje preko web kamere, pa crte lica i način na koji se govori prevodi u 3D avatara, te RTX Style filteri koji omogućavaju da se prenos sa web kamere pretvori u anime snimak, ili bilo koji umetnički stil koji korisnik izabere.

Pročitajte i:  Koliko košta AI superkompjuter?

Izvor: Engadget

Facebook komentari: