ERP 2024

Rupert Murdoch: “Mislim da ćemo to učiniti…”

rupert_murdoch-Time-Magazine-cover Da li će sadržaj prestižnih magazina Wall Street Journal i New York Post, kao i niza takođe uglednih i važnih proizvođača sadržaja pod kontrolom News Corp. uskoro postati nedostupan za pretraživače? U intervjuu kompaniji Sky News, gospodin Rupert Murdoch, vlasnik druge po veličini svetske medijske grupacije News Corp., najavljuje mogućnost da pristup sadržajima njihove kompanije uskoro bude ograničen.

David Speers, urednik kompanije Sky News koji je o ovim temama razgovarao sa gospodinom Murdoch-om, bio je prilično iznenađen izjavom gospodina Murdoch-a koja je glasila: “Radije ćemo zadržati manji broj posetilaca našim sajtovima koji su spremni da plate za pristup validnim i kvalitetnim informacijama. Oni nisu ‘iznenada’ postali lojalni čitaoci naših vesti i informacija”.

U završnici razgovora, na direktno pitanje “Zašto News Corp. jednostavno ne blokira pristup pretraživačima?”, gospodin Murdoch je lakonski odgovorio: “Mislim da ćemo to uskoro i učiniti”.

Izvor: WebProNews

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google koristi AI za predviđanje poplava