BIZIT plus

Sa Milanom Boškovićem na I(aj)T(i) – U zdravom telu, sportski duh

Dugi niz godina gledali smo ga u centru sportskih dešavanja koje je svojim energičnim i iscrpnim izveštajima prenosio gledaocima televizije B92, a danas, naš sagovornik, sportski novinar Milan Bošković, autor je i voditelj sportskog magazina “Tribina” na regionalnog televiziji Al Jazeera Balkans. Za pcpress.rs podseća nas da je umerenost majka svih mudrosti kako na mreži tako i van nje.

PCPress.rs Image

Da li nas jutarnji snooze čini manje produktivnim?

U tom smislu odrasli se ne razlikuju od dece. Napraviš ritam, organizuješ se i snooze ti dođe kao početak dana u kojem manje-više znaš šta te čeka. S godinama sam naučio mnogo više da cenim jutro, kao i da ustajem ranije i uživam u što dužem danu.

Koliko su sportski novinari u Srbiji opterećeni statistikom i šta bi tokom prenosa utakmica trebalo da bude u prvom planu?

Nikada nisam komentarisao kolege, pa to neću učiniti ni sada. Ostaću dosledan sebi i svojim principima. Što se tiče statistike, uvek dobro dođe u trenucima kada ponestane materijala za kvalitetnu priču sa terena. Drugim rečima, ukoliko je događaj koji prenosim dovoljno dinamičan, statistika će ostati u drugom planu. Ne može da škodi ali nije merilo kvaliteta rada komentatora.

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Evernote

Da li prelazak na televiziju Al Jazeera, gde si autor sportskog magazina „Tribina“ smatraš značajnim pomakom u tvojoj novinarskoj karijeri?

Svakako je novo iskustvo. Teško je praviti bilo kakva poređenja u situaciji kada se godinama unazad, značaj novinarske profesije urušava. Drago mi je da radim u televizijskoj kući koja u svakom pogledu poštuje svetske standarde, što podrazumeva i maksimalnu slobodu u radu, a to je danas retkost.

Koju društvenu mrežu koristiš za razmenu sportskih vesti i događaja?

Nisam toliko aktivan na društvenim mrežama, jer ne želim da se opterećujem nepotrebnim informacijama, ali sasvim sam dovoljno prisutan da redovno ispratim što me zanima.

Kako ocenjuješ učinak crveno-belog tima u Ligi šampiona?

Iznad svih očekivanja.

Aktivan si na sportskim manifestacijama kao podrška budućim mladim nadama. Koliko je važno razvijanje sportskog duha, s obzirom da igranje kompjuterskih igara predstavlja omiljeni vid razonode kod mladih?

Sport je sastavni deo mog života, pa s te strane možda nisam sasvim objektivan. Smatram da bavljenje sportom čoveka razvija u svakom pogledu. Nauči nas da pobeđujemo i gubimo, budemo deo tima, preuzmemo odgovornost i suočimo se sa problemima. To su izazovi sa kojima se svakodnevno susrećemo. Nemam ništa protiv kompjuterskih igara, ali s merom.

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Bear Markdown Notes

Rekreativno se baviš tenisom. Da li koristiš aplikacije i gedžete vezane za zdravlje i fitnes?

Ne koristim, ali se o novim tehnologijama informišem neposredno, razgovarajući s ljudima koji su u materiji poput trenera i igrača. Današnja dostupnost informacija ima svoju dobru i lošu stranu, ali svako od nas na kraju donosi odluku kojim putem će krenuti.

Facebook komentari: