Saab pregovara s kineskim proizvođačima o zajedničkoj proizvodnji

PCPress.rs ImageŠvedski Saab pregovora s kineskim proizvođačima o ulaganju u zajedničku proizvodnju. Trenutno pregovara s Great Wall Motor Co, China Youngman Automobile Group i Jiangsu Yueda Motors. Potpisivanje ugovora se očekuje u narednim danima. Saab traži kineskog partnera kako bi prikupio novčana sredstva i obnovio zaustavljenu proizvodnju. Taj potez će švedskom proizvođaču omogućiti i ulazak na trenutno najveće tržište automobila. Kinesko partnerstvo verovatno će uključivati ulaganja u švedsku fabriku automobila kao i osnivanje zajedničkog preduzeća za proizvodnju Saab vozila u Kini.

Proizvodnja će se zasnivati na Saab-ovom najatraktivnijem modelu, 9-3. Sledeća generacija ovog modela trebalo bi da izađe tokom godine.

Spyker Cars, vlasnik kompanije Saab, objavio je juče gubitak od sedamdeset devet miliona evra i to samo u prvom kvartalu ove godine u poređenju sa prošlogodišnjom dobiti od sedam miliona evra. Takođe, zbog zastoja u proizvodnji neće dostići ni planiranih osamdeset hiljada vozila. Saab je zaustavio proizvodnju nakon što su mu distibuteri delova i komponenti obustavili isporuke zbog neplaćanja.

Izvor: Autonews

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Saab i GKN dizajniraju budući borbeni avion 
SBB

Tagovi: ,