BIZIT plus

SAD ulaže 930 miliona dolara u razvoj interneta u ruralnim područjima

Bajdenova administracija je objavila grantove od 930 miliona dolara namenjenih proširenju ruralnog pristupa širokopojasnom internetu. Grantovi će finansirati postavljanje više od 12.000 milja novog optičkog kabla u 35 država i Portoriku.

PCPress.rs Image

Većina kandidata dobila po 26,6 miliona dolara

Prema Ministarstvu trgovine, primljeno je preko 260 prijava za Middle Mile Grant Program, u ukupnom iznosu od 7,47 milijardi dolara u zahtevima za finansiranje. Agencija je prvenstveno dodeljivala grantove telekom i komunalnim preduzećima, iako je takođe izdvojila sredstva za plemenske vlade i neprofitne organizacije. U proseku, Ministarstvo trgovine je dodelilo 26,6 miliona dolara većini kandidata. Primaoci grantova sada imaju pet godina da završe rad na svojim projektima, iako se administracija nada da će mnoge izgradnje biti završene ranije.

Pored stvaranja novih ekonomskih prilika u tradicionalno nedovoljno opskrbljenim zajednicama, vlada kaže da bi projekti trebalo da poboljšaju i sigurnost u tim oblastima. Finansiranje je samo jedan od mnogih nedavnih napora vlade da zatvori ruralni digitalni jaz. Početkom prošle godine, Federalna komisija za komunikacije objavila je program odgovornosti koji je osmišljen da osigura da primaoci Rural Digital Opportunity fonda pravilno troše novac koji dobiju iz javne kase.

Pročitajte i:  GlobalFoundries dobija 1,5 milijardi dolara u okviru CHIPS zakona

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,