Sajber rizici postaju preskupi

Procenjuje se da će sajber kriminal 2023. godine koštati globalna preduzeća 10 biliona dolara. Buduće projekcije pokazuju da cena sajber kriminala nastavlja da raste i da su rizici postali preskupi.

PCPress.rs Image

Prema procenama globalna preduzeća platiće više od 10 biliona dolara tokom 2023. godine sajber upade. Ova procena pokazuje da privatna preduzeća moraju da ulažu dodatna sredstva u sajber bezbednost kako bi se sprečila krađa podataka.

Sajber kriminal je u porastu a cena koja se plaća postaje ogromna. Privatna preduzeća su u prinudi da ulažu značajna sredstva kako bi se zaštitila od napada. Pod time se podrazumeva ulaganje u radnike, obuke i potreba za zaposlenima koji imaju sofisticirana znanja. Sa durge strane, kompanije se često odlučuju na spoljne saradnike kako bi zaštitili podatke. Cena sajber bezbednosti svakako postaje sve veća kao i rizici.

Preduzeća nemaju mnogo opcija osim da plate cenu sopstvene bezbednosti. Cena sajber bezbednosti pokazuje u kojoj meri je tehnologija postala značajna za rad preduzeća i u kojoj meri je došlo do izmena u načinu komuniciranja i rada.

Pročitajte i:  Napredak u obrazovanju žena i budućih generacija kao korak ka sigurnijem digitalnom svetu

Izvor: techbusinessnews.com.au

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,