ERP 2024

Samsung će proizvoditi savitljive ekrane za Google i druge kompanije

Samsung je dokazao da je tehnologija savitljivih (preklopnih) ekrana sazrela i da može da se upotrebljava u komercijalnim proizvodima. Uostalom, do kraja ove godine, očekuje se da će kompanija predstaviti bar još dva telefona sa preklopnim ekranima – Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3.

samsung

Ipak, Samsung nije jedina kompanija koja ima planove u ovom segmentu tržišta. Google je takođe najavio da razvija svoj prvi telefon sa preklopnim ekranom, a još neki proizvođači koji imaju iste namere su Vivo i Xiaomi. Svi oni će, po svemu sudeći, upotrebljavati Samsung savitljive displeje. Naime, Samsung Display će u oktobru početi masovnu proizvodnju OLED savitljivih panela namenjenih slobodnom tržištu, što ukazuje da će pomenute kompanije najverovatnije svoje telefone sa savitljivim ekranima predstaviti pred kraj ove, ili početkom sledeće godine. Google-ov „Pixel Fold“ (ako se tako bude zvao) imaće preklopni ekran od 7.6 inča, dok će Vivo predstaviti model sa preklopnim ekranom dijagonale 8 inča. Za sada nisu poznate dimenzije ekrana telefona koji razvija Xiaomi.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Pored pomenutih, i Oppo je odlučio da u svoj proizvod implementiraju Samsung savitljive ekrane. Oni planiraju da predstave preklopni telefon koji će imati unutrašnji savitljivi ekran dijagonale 7.1 inča, ali i spoljni ekran dijagonale 1.5 do 2 inča. Inače, njihov prvi prototip telefona sa savitljivim ekranom razvijan je u saradnji sa kompanijama Samsung, BOE i Visionox, ali izgleda da su odlučili da za komercijalni proizvod upotrebe Samsung-ove displeje.

Izvor: SamMobile

Facebook komentari: