Microsoft najavljuje Windows 11 događaj 11-minutnim video zapisom startup zvukova

Dok čekamo da čujemo više o sledećem velikom ažuriranju za Windows, Microsoft je upravo najavio predstojeći događaj mešavinom raznih startup zvukova.

PCPress.rs Image

Podsećanje na prethodne verzije Windowsa sa ovom čudnom najavom

Melodije za Windows 95, Windows XP i Windows 7 su usporene i povezane zajedno, kako bi stvorile 11-minutno „slo-fi“ iskustvo. Ponekad ga je pomalo neprijatno slušati – u zavisnosti od toga kakav je vaš stav prema visokim tonovima – ali pejzaži u videu uglavnom su brda i nebesa koja je Microsoft ranije koristio kao inspiraciju za podrazumevanu pozadinu svakog operativnog sistema. YouTube video startup zvukova je oda mnogim godinama koje smo proveli sa Windowsom, a takođe je najava za predstojeći Microsoft događaj 24. juna, koji počinje u 11:00 ET/8:00 PT.

Zanimljivo je da je Microsoft odabrao zvukove povezanih sa verzijama Windows-a koje su imale značajnije popravke interfejsa. Sun Valley je kodno ime estetskih promena koje dolaze u Windows, mada je nejasno da li će predstavljanje biti pre svega lansiranje operativnog sistema Windows 11. Korisnici operativnog sistema Windows 10 takođe će dobiti neke ispravke, a neke već vide promene u Windows 10 Insider Previev Build 21343. Prošlog meseca, Microsoft je najavio svoje planove da napusti razvoj Windows 10X, operativnog sistema sa dvostrukim ekranom koji je najavio još jeseni 2019.

Pročitajte i:  Tri saveta za brže pokretanje vašeg Windows računara

Prema rečima insajdera Windows-a, deo razloga je taj što se Windows 10X nije činio odgovorom na potrebe korisnika, pa je Microsoft fokus preusmerio na razvoj vizuelnog osvežavanja Sun Valley. Od onoga što smo do sada videli, sve dobija novi izgled, od zaobljenih uglova na glavnom grafičkom korisničkom interfejsu do sitnih delova koji čine sistem, poput Microsoft Store-a, panela za podešavanja, pa čak i sistemskih ikona. Promene će se primeniti i na druge aspekte Microsoftovog ekosistema, jer čak postoji i novi podrazumevani font za Word. Ne dolaze ni samo vizuelne promene. Sledeće ažuriranje za Windows će sadržati nove funkcije, poput podrške za Napredni audio kodek (Advanced Audio Codec – AAC), zbog čega su neke slušalice beskorisne na Windows 10 već dugi niz godina.

Nema reči o tome da li će Microsoft lansirati punu verziju kao što je Windows 11, ili će ovo ažuriranje nazvati jednostavno i elegantno i objaviti da je samo reč o značajnom apdejtu postojeće verzije, poput „The Sun Valley Update“. U svakom slučaju, saznaćemo kasnije ovog meseca da li ćemo dobiti veliku nadogradnju Windows-a ili osvežavanje dizajna uz par unapređenja ispod haube.

Pročitajte i:  Beta verzija Windowsa 11 vraća dugme "Show desktop" tamo gde mu je mesto

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari: