ERP 2024

Samsung Electronics predstavlja novu generaciju Smart TV tehnologije na sajmu IFA 2012.

PCPress.rs ImageSvetski TV lider predstavlja OLED TV po prvi put u Evropi i pruža novo korisničko iskustvo sa funkcijama Smart Content i Smart Interaction

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije predstavila je po prvi put u Evropi na početku sajma IFA 2012. dugo očekivani OLED TV ES9500 od 55 inča, koji nudi kvalitet slike bez premca, luksuzni dizajn i novu Samsung Multi View funkciju. Kompanija takođe izlaže i svoj premijum LED ES9000 Smart TV od 75 inča i najnoviju funkciju Smart Content koja je dostupna putem Samsungovog servisa Smart Hub, a koja obuhvata sadržaje poput igice Angry Birds, koja se po prvi put može igrati na Samsung Smart TV preko opcije Motion Control.

Samsungova postavka na sajmu IFA obuhvata i postavku “World’s Biggest OLED Experience” koja se sastoji od 20 OLED TV uređaja od 55 inča, od koji 9 visi sa tavanice i rotira se stvarajući zanosan vizuelni efekat. Ova demonstracija ističe neverovatno živopisni kvalitet slike OLED TV uređaja kao i njegov tanak dizajn. Posetioci mogu iz prve ruke da iskuse najmodernije OLED tehnologije poput Samsung Multi View i OLED 3D bez mešanja signala, kao i da vide novi OLED logo, ikonu koja predstavlja sposobnost TV uređaja da reprodukuje intenzivne, živopisne boje i različite nijanse crne.

Ponosismo što možemo da predstavimo OLED TV evropskom tržištu, donoseći potrošačima ovog regiona najrealističniju sliku koja se ikada pojavila na televizijskom ekranu, pored neverovatnog dizajna i pametnih sadržaja“ rekao je Hjun-suk Kim, izvršni potpredsednik i direktor Poslovne jedinice za vizuelni displej, kompanije Samsung Electronics. „Mi nastavljamo da pružamo transformativne tehnologije koje definišu budućnost Smart TV uređaja – neverovatan kvalitet slike, imersivan sadržaj i interaktivno korisničko iskustvo. Naša sposobnost da zamislimo moguće i donesemo ga na tržište nas je dovela do toga da osiguramo lidersku poziciju na globalnom tržištu TV industije.“

Pročitajte i:  Kobo i iFixit partner za OEM delove  

Sedam godina industrijskog vođstva i inovacija

Već šest godina u nizu, Samsung slavi pobedu u svojoj nenadmašnoj liderskoj ulozi u Evropi kao i u celom svetu održavajući svoju vodeću poziciju u TV industriji. Ove godine, Samsungova popularnost se ogledala u prihodu na polju Smart televizora tokom prva dva kvartala koji je dostigao 42.9% tržišnog udela, dok je prihod od 3D TV dostigao 44.7%. Samsungovi ukupni prihodi od TV uređaja sa ravnim ekranom, uključujući LCD i plazma televizore, ostvario je tržišni udeo od 35% u Evropi što je kompaniju uvelo u sedmu uzastopnu godinu sa ulogom najvećeg svetskog proizvođača televizora.

ES9500 OLED TV sa Samsung Multi View funkcijom

Dugo očekivani Samsung ES9500 OLED TV, predstavljen u Evropi po prvi put, označava početak nove ere u TV industriji. ES9500 OLED TV od 55 inča pruža vrhunski kvalitet slike putem neograničenog kontrasta, bogatijih boja i bržeg funkcionisanja.

Samoemitujući potpikseli modela ES9500 mogu individualno da reprodukuju realne, živopisne boje stvarajući imersivnije korisničko iskustvo koje gledaoca uvlači u akciju na ekranu. OLED tehnologija takođe može da razlikuje različite stupnjeve crne boje omogućavajući na taj način bezgranični kontrast što za rezultat ima neverovatne detalje u senci, oblicima i nežnim bojama, čak i u najtamnijim scenama.

Bez potrebe za spoljnim izvorom svetlosti, ES9500 ima brzo vreme reakcije, eleminišući sva zamućenja. Ta neverovatna brzina prenosi akcione scene i sportske manifestacije izuzetno verno i bez zamućenja, dok je gledanje 3D sadržaja praktično oslobođeno svakog mešanja signala.

Minimalistički dizajn modela ES9500 čine super-tanak okvir, tanak ekran i prepoznatljiva pozadina. Ovaj televizor je tanji na krajevima metalik rama, a mala kamera koja je ugrađena u ram nestaje kada nije u upotrebi, što čini ovaj uređaj još elegantnijim. Kablovi se mogu lepo smestiti u centralno postolje televizora.

Samsungov OLED TV podržava novu opciju Samsung Multi View zahvaljujući svojoj velikoj brzini procesuiranja omogućavaju velike brzine procesuiranja televizora OLED kao što poseduje i Samsungov inovativni bežični sistem ozvučenja. Ova funkcija omogućava da dvoje ljudi gledaju dva različita programa u isto vreme, na čitavom ekranu. To se ostvaruje preko Samsungovih Multi View 3D naočara sa integrisanim slušalicama zbog čega će svako čuti samo ton programa koji gleda. Funkcija Samsung Multi View ne postavlja nikakva ograničenja u pogledu vrste sadržaja koje korisnici mogu da gledaju, što pruža zaista neograničene mogućnosti.

Pročitajte i:  Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

LED ES9000 Smart TV od 75 inča

Samsungov LED ES9000 Smart TV od 75 inča predstavlja kombinaciju najboljeg dizajna i najboljih performansi i nudi iskustvo gledanja bez premca. Stvoren u skladu sa zahtevima potrošača za većim TV uređajima uz ideju da se ponudi zanimljivije iskustvo gledanja, dizajn modela ES9000 je toliko tanak i nenametljiv da dopušta korisnicima da u potpunosti urone u izuzetan kvalitet slike. Sa luksuznim finišom ružičasto-zlataste boje, tankim okvirom od 7.9 milimetara i skrivenom pop-up kamerom, model ES9000 predstavlja sublimat prefinjenosti i vrhunskog dizajna uz najbolje Samsungove Smart TV funkcije.

Oba Samsungova modela, OLED TV i LED ES9000 Smart TV od 75 inča podržavaju funkcije Smart Interaction – „Pametna interakcija“, Smart Content – „Pametan sadržaj“ i Smart Evolution – „Pametna evolucija“ koje su prvi put predstavljene početkom godine na Samsungovim vodećim smart televizorima koji su opremljeni za budućnost.

Prvi put u svetu, kontrola pokretom za igranje Angry Birds na Smart TV

Nadovezujući se na nasleđe Killer Apps najboljim Smart sadržajima u industriji, Samsung je prvi doneo Angry Birds, jednu od najpopularnijih igrica na svetu, na Samsung Smart TV sa kontrolom pokretima. Korisnici sada mogu da igraju igricu kao nikada ranije uz pomoć opcije Smart Interaction – „Pametna interakcija“, pri čemu će koristiti prirodne pokrete ruke da kontrolišu igricu i aktiviraju jedinstvene sposobnosti svake ptice na većem ekranu. Time se stvara još zabavnije iskustvo u odnosu na verziju igrice na mobinom telefonu.

Pročitajte i:  Samsung lansira aplikaciju za pomoć ljudima sa govornim poremećajima

Samsung Smart TV spaja članove porodice koji mogu da uživaju u jedinstvenim zajdničkim iskustvima na velikom ekranu sa superiornim kvalitetom slike, dok tehnologija Smart Interaction – „Pametna interakcija“ pruža novi vid interakcije sa igricom Angry Birds zbog čega će se svaki igrač dodatno uživeti u igricu. Angry Birds je samo jedan u nizu odličnih primera novih iskustava koje omogućava funkcija Pametni sadržaj, koja korisnicima pruža mogućnost da koriste televizor sa istom lakoćom, fleksibilnošću i besprekornom konektivnošću kakve poseduju svi ostali Samsungovi uređaji. Do današnjeg dana, 2,000 Samsungovih aplikacija iz opcije Smart Content – „Pametan sadržaj“ preuzeto preko 45 miliona puta u svetu, od čega je gotovo 1,000 aplikacija raspoloživo u Evropi.

Samsung je takođe predstavio i Samsung Smart TV sa Google TV na sajmu IFA 2012, čime je proširio premijum sadržaje koji se mogu naći na Samsung Apps. Samsung Smart TV sa Google TV će poboljšati Smart TV doživljaj za korisnike koji traže više opcija i besprekornu konektivnost.

Samsung Smart TV uređaji takođe poseduju opciju Smart Evolution – „Pametna evolucija“, koja umanjuje brige vezane za kupovinu nudeći lak pristup budućim tehnologijama uz Samsungov pribor za Pametnu evoluciju – „Smart Evolution kit“. Evropska asocijacija za zvuk i sliku (EISA) je nedavno dodelila Samsungu priznanje za „Najbolji evropski televizor budućnosti“ za seriju ES8000 jer je kompanija korisnicima tih televizora izuzetno olakšala postupak ako žele da svoj TV učine „pametnijim“ iz godine u godinu.

Svi detalji, video snimci i slike proizvoda mogu se naći na Samsungovom mikrosajtu posvećenom sajmu IFA 2012: http://samsungifa2012.com ili na mobilnom sajtu: m.samsungifa.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,