Samsung F268: najbolji telefon po ekološkim standardima po oceni Greenpeace International

Samsung-F268-(1) Samsung Electronics Co., Ltd. danas je objavio da je Greenpeace International, vodeća organizacija za zaštitu životne sredine, proglasila telefon F268 za najbolji telefon po ekološkim standardima (“Greenest Mobile Phone”). Telefon F268 ostavio je za sobom konkurentske modele, Motorola V9, Nokia 3110 Evolve, Sony Ericsson C905 i LG KT520.

Vest je objavljena od strane Greenpeace-ovog Green Electronics-a: “Izveštaj pod nazivom “Potraga se nastavlja”, proglašava Samsung F268 najboljim ekološkim telefonom današnjice. Izveštaj uviđa napore koje je Samsung uložio da bi razvio obnovljive i ekološke materijale i naziva ovaj model “neverovatnim dostignućem”.

Samsung F268 je telefon koji ne sadrži materijale poput BFR i PVC. Ni sam uređaj, ni njegova dodatna oprema (uključujući punjač i slušalice) ne sadrže PVC, a sve komponente ne sadrže ni BFR.

Samsung-F268-(2)Samsung F268 je opremljen i alarmnom funkcijom koja obaveštava korisnike da isključe punjač iz stuje čim je telefon u potpunosti napunjen. Telefon je takođe u saglasnosti sa Energy Star zahtevima – skup strogih energetski efikasnih uputstava postavljenih od strane Američke Agencije za zaštitu životne sredine i Američkog ministarstva energetike.

Pročitajte i:  Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

“Mi u Samsung Electronics-u konstantno poboljšavamo uticaj svog poslovanja na životnu sredinu i društvo,” izjavio je Geesung Choig, predsednik sektora telekomunikacija u kompaniji Samsung. “Oduševljeni smo ovom vešću i nastavićemo da ulažemo napore kako bismo proizveli još više ekoloških proizvoda i unapredili sistem reciklaže mobilnih telefona.”

Izveštaj u celosti možete preuzeti na adresi: http://www.greenpeace.org/international/press/reports/green-electronics-survey-2.

Izvor: MMD CEE

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,