Data centri 2024

Samsung Galaxy AI: Nevidljivi robotski prijatelj

Na događaju Samsung Unpacked predstavljen je model telefona S24, a s njim i Galaxy AI. Tvrdi se da povećava kreativnost korisnika, pa ostaje da se vidi kako će to uticati na živote korisnika.

PCPress.rs Image

Galaxy AI nudi prevođenje u realnom vremenu direktno na telefonu, sređuje beleške tako da izvlači ono najvažnije, predlaže bolje verzije onoga što neko želi da napiše (korisnik može da bira između različitih modova, pa su ti na primer „opušteni (chill)“ i „šekspirovski“), a donosi i nove načine pretraživanja preko Google Search-a – korisnik može da zaokruži deo neke slike ili kadra zaustavljenog videa kako bi dobio informacije o izabranim detaljima. Prilično impresivno.

Novi način pretraživanja je među najzanimljivijim opcijama, a dovoljno je da se na nekoj fotografiji zaokruži deo – na primer pomorandža – pa da se dobiju rezultati pretraživanja koji su u vezi s izabranom voćkom. Pre početka pretraživanja potrebno je da se pritisne i zadrži Home taster, što nije baš najzgodnije jer dugme može da se stisne i slučajno.

Pročitajte i:  Samsung udvostručuje ulaganje u čipove u Teksasu

Opcija za prevođenje je brža od mnogih koje već neko vreme postoje na internetu, a radi i u Airplane modu. Galaxy AI podržava više jezika – kineski, francuski, nemački, hindi, italijanski, japanski, korejski, poljski, portugalski, španski, tajski i vijetnamski. Eksperti kažu da su rezultati odlični.

I ostale funkcije uglavnom dobro rade, a ostaje da se vidi hoće li sve biti dostupne i na modelu S23.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,