Samsung Galaxy S9 će biti predstavljen krajem februara

Kompanija Samsung će svoj najnoviji model Galaxy S9 predstaviti krajem februara na sajmu Mobile World Congress u Barseloni. Sajam MWC 2018 počinje 26. februara, a Samsung će svoju flagship liniju najverovatnije predstaviti dan ili dva ranije, kao što je i do sada bila praksa. Tu informaciju potvrdio je šef Samsungovog odeljenja za pametne telefone DJ Koh, tokom sajma Consumer Electronics Show u Las Vegasu. On, međutim nije saopštio tačan datum kada će Galaxy S9 biti predstavljen.

PCPress.rs Image

Samsung Galaxy S9 (a verovatno i S9+) naslednici su sadašnjih modela S8 i S8 Plus, koji su predstavljeni na posebnom događaju u Njujorku u martu prošle godine. Oba modela naišla na dobar prijem, a korisnici su posebno hvalili njihov dizajn i kamere odličnog kvaliteta. Mnoge pojedinosti o novim modelima još uvek nisu poznate, iako se ne očekuju neke radikalnije promene u odnosu na S8 modele.

Predviđa se da će Samsung Galaxy S9 imati 4 GB RAM i memoriju od 64, 128 ili 256 gigabajta. Samsung Galaxy S9+, s druge strane, imaće 6 GB RAM i kapacitete memorije od 64, 128 ili 256 gigabajta. Nažalost, microSD kartica još uvek se ne spominje tj. ulaz za istu. Pokretaće ga, najverovatnije, Exynos 9810 čipset zajedno sa Android Oreo operativnim sistemom, dok se pretpostavlja da će baterija biti kao kod modela Galaxy S8 od 3.000 mAh, sa wireless punjenjem i većom efikasnošću. Samsung S9 će posedovati 5.8-inčni QHD+ Super AMOLED ekran. Očekuje se da će cena biti oko 725 dolara.

Pročitajte i:  Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,