BIZIT plus

Samsung gasi S Voice polovinom 2020. godine

Prvi pokušaj južnokorejske kompanije da napravi svog virtuelnog asistenta je bio S Voice. Prilično osrednji proizvod je predstavljen kada je izašao sada već tako davni model Samsung Galaxy S3.

PCPress.rs Image

Kasnije je dolazio preinstaliran na većini Samsungovih uređaja od 2012. godine do 2017. godine. Potom je zamenjen neuporedivo boljim i korisnijim Bixby digitalnim asistentom, koji je došao sa Galaxy S8 modelom. Zanimljivo je da je S Voice ostao funkcionalan sve vreme, međutim izgleda da mu je došao kraj.

Ko će najviše biti pogođen?

Samsung je saopštio da će podrška za S Voice prestati sa radom 1. juna 2020. godine. Posle toga, svi upiti će imati isti odgovor a on će biti – ne mogu da procesiram vaš zahtev. Dakle, nakon tog datuma, koji nije tako daleko (manje od dva meseca) će biti nemoguće dobiti adekvatan odgovor od digitalnog asistenta.

PCPress.rs Image

Postavlja se pitanje ko će biti najviše pogođen ovim. S jedne strane, tu su korisnici starijih telefona, ali je za očekivati da je veliki broj njih ili kupio neke novije telefone (ili to planira da uradi u skorijem periodu), ili je pak u međuvremenu apdejtovao softver i dobio Bixby digitalnog asistenta. U tom slučaju telefoni će nastaviti da rade normalno.

Međutim, jedna kategorija korisnika to neće imati ni kao opciju. Radi se o vlasnicima prvih serija Galaxy Watch pametnih satova, koji su se oslanjali upravo na S Voice asistenta. Nažalost, oni će biti ostavljeni bez digitalnog asistenta, premda nismo ni sami sigurni koliko su ga uopšte koristili. No, tu će se ova odluka verovatno ponajviše osetiti, budući da kupci pametnih satova nisu skloni čestom menjanju i kupovini istih.

Izvor: androidpolice

Facebook komentari: