Top50 2023

Samsung i Google sarađuju na RCS porukama za Android

Google i Samsung rade zajedno kako bi učinili slanje poruka na Androidu sličnije Apple-ovim iMessages. U sredu, kompanije su najavile da su postale partneri u donošenju Rich Communication Services (RCS) na Android telefone.

PCPress.rs Image

RCS poruke donose nove funkcije standardnoj SMS poruci. Sa RCS-om možete raditi stvari poput slanja poruka preko WiFi-a, možete da vidite kada neko kuca poruku, kreirate grupne razgovore i šaljete slike i video zapise visoke rezolucije. Nekoliko ovih funkcija već je dostupno na iPhone-u preko iMessages, ali sada će stići i na Android telefone sa RCS-om.

Samsung kaže da će ovu funkciju doneti na sledeće telefone, počevši od Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus. Samsung takođe kaže da će RCS doći do Galaxy S9, S9 Plus, Note 8, Note 9 i određenim Galaxy A i Galaxy J uređajima koji rade na Android 9.0 ili novijoj verziji operativnog sistema. Novi Samsung Galaxy telefoni će takođe imati RCS podršku, u zavisnosti od bežičnog operatera. Samsung se posvetio RCS porukama u prošlosti, međutim ova nova objava daje više informacija kao što je koji će telefoni dobiti.

Pročitajte i:  Google deli uočeno curenje nafte i gasa

Google takođe donosi RCS podršku na svoju Android Messages platformu, tako da Android telefoni koji pokreću Google-ov standardni klijent za razmenu poruka (poput Pixel i Moto telefona) trebali bi u budućnosti da dobiju nove funkcije razmene poruka.

Izvor: CNET

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,