BIZIT plus

Samsung je ograničavao rad aplikacija zbog uštede baterije

Kompanija ispituje određene izveštaje.

PCPress.rs Image

Pogođeno je 10.000 aplikacija

Samsung ispituje izveštaje da je ograničavao performanse velikog broja aplikacija na nekim Galaxy pametnim telefonima, prema izveštajima Android Authority.

Navodno je koristio nešto što se zove usluga za optimizaciju igara (GOS) da ugasi do 10.000 aplikacija verovatno zbog uštede životnog veka baterije, uključujući mnoge koje nemaju nikakve veze sa igrama kao što su Netflix, TikTok i Microsoft Office.

Činjenica da benchmark nije ugašen za aplikacije kao što su 3DMark, GeekBench 5 i PCMark, tako da ne biste videli nikakav problem sa svojim uređajem ako pokrenete neke od ovih aplikacija. Samsung je očigledno svestan problema i istražuje ga, navodi Android Authoriti.

Prigušivanje su uočili korejski korisnici koji su objavili listu od 10.000 aplikacija koje su očigledno pogođene. Otkako je problem otkriven, Samsung-ovi korejski forumi su eksplodirali od pritužbi korisnika na problem GOS-a.

U jednom slučaju, korisnik je uzeo popularnu 3DMark benchmark aplikaciju i preimenovao je u aplikaciju pod nazivom Genshin Impact koja je na listi smanjenih vrednosti. Nakon preimenovanja, 3DMark je radio sa rezultatom manjim od polovine onoga što je radio sa tačnim imenom.

Pročitajte i:  Može li AI da bude urednik vesti?

GOS aplikacija je bila prisutna na nekim pametnim telefonima kao što je Galaxy S21 Plus i nije se mogla onemogućiti, ali ne i na drugim poput nove serije Galaxy S22, prema izveštajima Android Authoriti-u.

OnePlus je nedavno priznao prigušivanje aplikacija sa svojim najnovijim pametnim telefonima kako bi uštedio vek baterije, što je navelo Geekbench da ukloni OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro sa svoje Android Benchmark tabele. Nakon toga, podesio je podešavanja kako bi se uskladio sa zahtevima performansi svake aplikacije sa odgovarajućom potrebnom snagom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: