Samsung KNOX – za bezbedni BYOD

Kompanija Samsung predstavila je KNOX – end to end bezbednosno rešenje.

main-visualImajući u vidu sve popularniju BYOD (Bring Your Own Device) strategiju, javlja se potreba za rešenjima koja će na ličnim uređajima korisnika zaštiti podatke koji pripadaju kompaniji u kojoj rade. Tu na scenu stupa softver, kao što je predstavljeni KNOX, koji korisnici instaliraju na svom uređaju i na taj način obezbeđuju sigurno okruženje za poslovno korišćenje, piše Verge.

Jednostavnim tapom na KNOX ikonicu korisnik može preći iz ličnog u KNOX okruženje, koji su potpuno razdvojeni.

KNOX uključuje Security Enhanced (SE) Android (Android platforma sa boljim obezbeđenjem) i servise za upravljanje integritetom koji se primenjuju, informacija je koja stiže iz kompanije Samsung, a kompatibilan je sa uobičajenom korporativnom infrastrukturom, kao što su MDM i VPN.

„Bezbednost i privatnost se, razumljivo, postavljaju kao barijere odluci kompanija da prihvate zahteve strategije BYOD – „Donesi svoj sopstveni uređaj“. S druge strane, korisnici vide najnovije smart telefone i tablet računare i zahtevaju od IT službi da im omogući da koriste sopstvene uređaje. Rešenje je jasno – napravite kombinaciju poslovnog i ličnog u jednom uređaju“, izjavio je Dž. K. Šin, predsednik i direktor kompanije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Pročitajte i:  Novi Samsung-ov Flash čip od 512 GB je duplo brži od prethodnika

KNOX će biti komercijalno raspoloživ kod odabranih uređaja linije Samsung GALAXY od drugog kvartala 2013. godine, kažu iz ove kompanije. Više o rešenju možete pročitati na zvaničnom sajtu.

Facebook komentari:
IT Dating

SBB Solutions
Tagovi: ,

One thought on “Samsung KNOX – za bezbedni BYOD

 • 28. February 2013. at 10:24
  Permalink

  “tapom” je izgleda neka nova rec u srpskom.
  Anglicizmi bez kontrole ne dovode do boljeg razumevanja.
  Predlazem dodirom, izborom, otvaranjem, odabirom.
  Mozda bi odgovarajuci Prevedeni izraz bio “chvrknuti”.

Comments are closed.