Samsung KNOX – za bezbedni BYOD

Kompanija Samsung predstavila je KNOX – end to end bezbednosno rešenje.

main-visualImajući u vidu sve popularniju BYOD (Bring Your Own Device) strategiju, javlja se potreba za rešenjima koja će na ličnim uređajima korisnika zaštiti podatke koji pripadaju kompaniji u kojoj rade. Tu na scenu stupa softver, kao što je predstavljeni KNOX, koji korisnici instaliraju na svom uređaju i na taj način obezbeđuju sigurno okruženje za poslovno korišćenje, piše Verge.

Jednostavnim tapom na KNOX ikonicu korisnik može preći iz ličnog u KNOX okruženje, koji su potpuno razdvojeni.

KNOX uključuje Security Enhanced (SE) Android (Android platforma sa boljim obezbeđenjem) i servise za upravljanje integritetom koji se primenjuju, informacija je koja stiže iz kompanije Samsung, a kompatibilan je sa uobičajenom korporativnom infrastrukturom, kao što su MDM i VPN.

„Bezbednost i privatnost se, razumljivo, postavljaju kao barijere odluci kompanija da prihvate zahteve strategije BYOD – „Donesi svoj sopstveni uređaj“. S druge strane, korisnici vide najnovije smart telefone i tablet računare i zahtevaju od IT službi da im omogući da koriste sopstvene uređaje. Rešenje je jasno – napravite kombinaciju poslovnog i ličnog u jednom uređaju“, izjavio je Dž. K. Šin, predsednik i direktor kompanije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Pročitajte i:  Samsung obećao besplatnu zamenu ekrana nakon problema sa novim update-om

KNOX će biti komercijalno raspoloživ kod odabranih uređaja linije Samsung GALAXY od drugog kvartala 2013. godine, kažu iz ove kompanije. Više o rešenju možete pročitati na zvaničnom sajtu.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

1 thoughts on “Samsung KNOX – za bezbedni BYOD

 • 28. 02. 2013. at 10:24
  Permalink

  “tapom” je izgleda neka nova rec u srpskom.
  Anglicizmi bez kontrole ne dovode do boljeg razumevanja.
  Predlazem dodirom, izborom, otvaranjem, odabirom.
  Mozda bi odgovarajuci Prevedeni izraz bio “chvrknuti”.

Comments are closed.