ERP 2024

Samsung: MD230, multi-monitor za zabavu i bogat doživljaj

Samsungova inovativna, nagrađivana “Multi Display” serija monitora omogućuje savršen doživljaj gledanja programa na više ekrana, a namenjena je igrama, poslu, zabavi i mnogim drugim sadržajima. Može se koristiti u pojedinačnoj (MD230), trostrukoj (MD230X3) ili šerstostrukoj (MD230X6) konfiguraciji

Samsung-MD230X6_FRONT SEUL, Koreja – 13. maj 2010 – Samsung Electronics, svetski lider u oblasti digitalnih medija i digitalnih konvergentnih tehnologija, najavio je da širom sveta u junu pokreće plasman svoje nagrađivane serije monitora.

Monitor od 23 inča, dobitnik CES nagrade za inovacije, dizajniran je posebno za korisnike računara sa više ekrana. Korisnicima se nudi kao jedan monitor, ili u grupi od tri ili šest. Dizajniran je da zadovolji potrebe zahtevnih učesnika video igara, kao i zahteve poslovnih korisnika sa mogućnošću da se konfiguriše jedan desktop preko više ekrana. Razvijen je pomoću AMD ATI “Eyefinity” tehnologije u cilju dobijanja pristupačnog rešenja velikog ekrana za kućnu ili poslovnu primenu.

“Sa ATI “Eyefinity” tehnologijom, AMD je napravio prvi korak u isporučivanju istinski impresivnog okruženja sa više ekrana namenjenog video igrama i entuzijastima”, izjavio je Matt Skynner, potpredsednik i direktor AMD grafičkog odeljenja. “Partnerstvom sa Samsungom mi smo u mogućnosti da kombinujemo našu tehnologiju sa Samsungovim vrhunskim ekranima i da stvaramo idealno široko iskustvo gledanja sadržaja za korisnike računara. Tanak ravan dizajn i kvalitet slike MD serije savršeno se uklapaju sa ATI “Eyefinity” tehnologijom.”

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

Iskustvo više ekrana

MD230X6_R45 MD serija poseduje ultratanki okvir 7.6 mm sa leve i desne strane – koji je tri puta manji u odnosu na običan monitor – omogućavajući da se prikaz sa neznatnim gubitkom proširi preko više ekrana bez prekida na okviru. To je prvi sistem monitora koji donosi ultra visoku rezoluciju displeja 5760×2160 na korisnički desktop, zajedno sa statičkim kontrastom 3000:1, što je idealno za igrače koji žele sliku viskog kvaliteta i impozantni pogled na iskustvo unutar video igre. Takođe omogućava nesmetan pogled na desktop postavljen preko više ekrana u poslovnom okruženju. Koristeći Samsungovo specijalno postolje, koje olakšava konfuguraciju i kompoziciju, sistem se može prilagoditi korisničkim zahtevima. Bilo da se korisnici bave finansijama, dizajnom, programiranjem ili elektrotehnikom, prilagodljivost sistema u višedelni portret ili landscape povećava njihovu produktivnost.

“Ova tehnička novina je primer Samsungove inovativnosti u proizvodnji visoko-kvalitetnih monitora za vrhunsko iskustvo u gledanju sadržaja”, izjavio je JinHwan Kim, potpredsednik kompanije Samsung Electronics za vizuelni displej. “Naš kvalitet slike, u kombinaciji sa uskim okvirom, stvara jedno neuporedivo iskustvo gledanja sadržaja na ekranu za mnoštvo zabavnih i poslovnih aplikacija.”

Pročitajte i:  Samsung obećao besplatnu zamenu ekrana nakon problema sa novim update-om

Prilagođen paket više ekrana

Ranije, u potrazi za sistemima sa više ekrana, korisnici računara bili su prinuđeni da odvojeno kupuju monitore, postolja i kablove, značajno trošeći svoje vreme i novac. Paket MD serije sadrži sve ono što je korisniku potrebno da započne postavljanje svog više-monitorskog sistema, sa svim ekranima, postoljima, kablovima i upravljačkim programima koji se nalaze u kutiji. Potreban je paket MD serije i kartica AMD “Eyefinity” koji omogućavaju najbolje izvršenje višestrukih operacija kao i najbolji osećaj u igricama.

Opcije konfiguracije

Monitori se mogu postaviti u skoro svaku horizontalnu ili vertiklanu konfiguraciju sa više ekrana sve do šest jedinica, uključujući:

· Jedan monitor bez postolja (MD230)

· 3×1 landscape ili portret (MD230X3)

· 3×2 landscape (MD230X6)

Serija MD dostupna je danas preko Samsungovih prodavaca i kanala distribucije.

Specifikacija MD230 monitora

· Prodaje se u grupama od tri ili šest sa potrebnim postoljem

· Rezolucija svakog ekrana je1920x1080; 5760×2160 je rezolucija u MD230X6 konfiguraciji.

· Visok dinamički kontrast (150,000:1) kao i statički kontrast u odnosu (3,000:1)

Pročitajte i:  U Samsungu prvi štrajk radnika ikada

· Pun vidni ugao 178 stepeni

· Analogni, DVI i displej port ulazi

· Brzina odziva pixela 8 milisekundi

Samsung

Facebook komentari: