Zebra

SAP kupuje kompaniju Sybase za 5.8 milijardi dolara

SAP-hovedkontoret_9348a[1] Strateški potez koji će ubrzati primenu SAP® rešenja kroz mobilne platforme kako bi se pomoglo kompanijama u upravljanju i analiziranju poslovnih informacija i procesa na bilo kom uređaju

BEOGRAD — 17. maj 2010. — Kompanije SAP i Sybase, Inc., Dablin, Kalifornija (USA) objavile su da je SAP-ova ćerka kompanija SAP Amerika, Inc., potpisala dogovor o pripajanju sa kompanijom Sybase. Ovaj dogovor će povezati dva lidera iz oblasti informacionih tehnologija (IT) i omogućiti komapnijama da na bolji način upravljaju svojim “mobilnim okruženjima.“ Kao rezultat ovog pripajanja, korisnici će moći bolje da kanališu izuzetno veliku količinu podataka i u realnom vremenu pruže informacije poslovnim korisnicima bez obzira gde rade, tako da oni mogu brže donositi odluke bazirane na preciznim i tačnim informacijama. Kompanije će povećati produktivnost, brzinu i agilnost, a sve ovo će omogućiti i rast njihovog poslovanja. Uslovima ugovora o spajanju definisano je da SAP Amerika pripremi tendersku ponudu u kešu za akcije Sybase, koje se trenutno prodaju na berzi za 65 dolara po akciji, što znači da će SAP kupiti Sybase za ukupno 5.8 milijardi dolara. SAP će 2.75 milijardi dolara platiti u kešu, a ostalo će platiti od kredita koji garantuju Barclays Capital i Deutsche banke. Upravni odbor kompanije Sybase je jednoglasno odobrio ovu kupovinu.

Pročitajte i:  Savremeni digitalni ekosistemi i platforme kao podrška u procesu regrutovanja

Obe kompanije i SAP i Sybase će imati mnogo koristi od ovog pripajanja i zbog portfolija proizvoda i zbog tržišnog udela. SAP će ubrzati primenu svojih rešenja na mobilnim paltformama i realizaciju svoje računarske vizije. Sybase inovativne mobilne platforme mogu povezati sve aplikacije i podatke (SAP ili neke druge) i omogućiti njihovu primenu na mobilnim uređajima. SAP, Sybase i njihovi korisnici biće u mogućnosti da se povežu porukama kroz Sybase mrežu koja ima oko 4 milijarde mobilnih pretplatnika i više od 850 operatora širom sveta i da u tu mrežu uključe svoje potrošače kroz upozorenja, transakcije i promocije na njihovim mobilnim uređajima.

sybase Za Sybase, SAP tehnologija će omogućiti i obezbediti izuzetno poboljšanje perfromansi u njihovim analitičkim sposobnostima obrade podataka. Sybase će biti u mogućnosti da prenese svoju kompleksnu obradu podataka i analitičku ekspertizu, koja je sačinjena za finansijski sektor, na druge korisnike u drugim industrijama, tržištima i proizvodima u kojima SAP ima dominantno prisustvo. Konačno, Sybase će svoj najvažniji posao sa bazama podataka poboljšati zahvaljujući SAP tehnologiji koja obezbeđuje integrisane transakcione i analitičke mogućnosti.

Pročitajte i:  Savremeni digitalni ekosistemi i platforme kao podrška u procesu regrutovanja

Ova sinergija između dve kompanije će pored ostalog unaprediti i mogućnosti za SAP i Sybase ekosisteme.

SAP


O kompaniji SYBASE

SYBASE, Inc., Dablin, Kalifornija (USA) je industrijski lider u pružanju softvera za velika preduzeća i mobilne uređaje za upravljanje, analizu i mobiliše informacije. Sybase je globalno prepoznat kao lider po performansama, dokazan u većini industrija koje obiluju podacima i kroz sve glavne sisteme, mreže i uređaje. Sybaseovo upravljanje informacijama, analize i mobilna rešenja za velika preduzeća pokreću najveće mission-critical sisteme u finansijskom sektoru, telekomunikacionoj industriji, proizvodnji i vladinim institucijama. Za više informacija posetite, www.sybase.com.


O kompaniji SAP

SAP je svetski lider u proizvodnji poslovnog softvera (*), nudi aplikacije i usluge koje omogućavaju kompanijama svih veličina u više od 25 industrijskih grana da na najbolji način upravljaju svojim poslovanjem. Sa više od 97,000 korisnika u preko 120 država sveta, kompanija je rangirana na nekoliko svetskih berzi, uključujući Frankfurtsku i Njujoršku berzu, pod simbolom „SAP”. Za više informacije posetite www.sap.com.


Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,