Top50 2023

Samsung najavio program samopopravke u Velikoj Britaniji

Vlasnici modela Galaxy S20, 21 i S22 mogu zameniti ekran, zadnje staklo i portove za punjenje.

PCPress.rs Image

Program je prošle godine lansiran u SAD

Samsung je objavio da je program samopopravke sada dostupan u Velikoj Britaniji i drugim evropskim zemljama. Korisnici će moći da pristupe alatima i delovima potrebnim za popravku određenih uređaja. Na listi se nalaze Galaxy S20, S21 i S22, zatim Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360 laptopovi.

„Samsung radi na produžavanju životnog ciklusa uređaja kako bi podstakao korisnike da što duže koriste optimizovane performanse svog Galaxy uređaja“, rekao je predsednik Samsung-a, TM Roh. „Posvećeni smo povećanju pristupa našem programu za samopopravku širom sveta dok istovremeno poboljšavamo mogućnost popravke naših proizvoda.“

Pored Velike Britanije, program će biti dostupan u Belgiji, Francuskoj, Italiji, Holandiji, Poljskoj, Španiji i Švedskoj. Samsung je sarađivao sa iFixit-om u SAD a distributeri delova ASWO i 2Service će se baviti prodajom i distribucijom kompleta za popravku u Evropi. Program je već sada dostupan u nekim delovima Evrope, a do kraja juna stiže će u druge regione, uključujući Veliku Britaniju.

Pročitajte i:  Predsednik Samsunga oslobođen sumnji za prevaru

Vlasnici modela Galaxy S20, S21 i S22 moći će da zamene ekran telefona, zadnje staklo i portove za punjenje. Korisnici koji treba da poprave Galaxy Book Pro, imaće pristup za sedam delova, uključujući prednju stranu kućišta, pozadinu kućišta, ekran, bateriju, tačped, taster za napajanje sa čitačem otiska prsta i gumene nožice.

Kompleti za popravku koštaju oko 30 eura u Nemačkoj (cene u Velikoj Britaniji još nisu dostupne). Za Galaxy S20, priključak za punjenje i zadnja ploča koštaju oko 50 evra, dok ekran košta 200 evra. Cene se naravno povećavaju za novije modele. Oko 310 eura je potrebno izdvojiti za ekran Galaxy-ija S22 Ultra. Takođe, Samsung je postavio video snimke sa uputstvima sa još više detalja na namenskoj stranici za podršku.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,