Hoće li banke u Nemačkoj priznati kriptovalute?

Dojče Banka pokušava da obezbedi sve neophodne dozvole kako bi pokrenula platforme za čuvanje kirptovalutama.

PCPress.rs Image

Nemačka Dojče Banka AG usmerila je pažnju na digitalnu imovinu i zahteva je odobrenje da „radi“ sa kriptovalutama. Bankarski mamut ima za cilj da omogući svojim korisnicima da kupuju i prodaju kripto imovinu preko proverenih brokera. Ukoliko bi banka dobila dozvolu investitori bi bili pod nadzorom pa ne bi bilo moguće da se prekrše poreske norme. Ujedno ovakav potez bi bio zaštita investitora od finansijskih rizika koje prevaranti prerušeni u kripto brokere predstavljaju za njih.

Ukoliko Dojče Banka uspe da obezbedi sve neophodne dozvole, pokrenuće platforme za čuvanje kriptovaluta u različimim fazama. Usluge koje se odnose na kripto ulaganje, procenu vrednosti i administraciju fondova biće na kraju dostupne klijentima banke sa sedištem u Frankfurtu.

Ovakav razvoj predstavlja značajnu prekretnicu za kripto sektor, jer donosi podršku velike banke, čija se vrednost procenjuje na oko 1,42 triliona dolara godišnje. Za sada je teško dati prognozu događaja. Mogućnosti da Dojče dobije licencu su pola pola.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,