Top50 2023

Samsung: novosti sa drugog Samsung evropskog foruma

Samsung otkriva svoju viziju za nastavak evropskog uspeha na drugom godišnjem Samsung evropskom forumu. Full 3D TV rešenja biće dostupna evropskom tržištu u martu; kombinovana sa novim kategorijama kućnih aparata i vrhunskim digitalnim kamerama za evropsku strategiju u 2010.

PCPress-IMG_0941 Evropski forum, Beč, Austrija, 22. Februar 2010 – Nadgrađujući evropski uspeh u 2009. Samsung Electronics, će danas predstaviti sigurnu viziju za kontinuirani rast i ekspanziju u regionu, otvaranjem drugog godišnjeg Samsung evropskog foruma u Austria Centru. Samsung će dalje ojačati svoje najveće globalno tržište najavom da će izbor revolucionarnih Full 3D rešenja biti dostupan evropskom tržištu u martu. Kompanija će naglasiti i svoj fokus na novim kategorijama proizvoda i proširenju domašaja u Evropi kako geografski, tako i kroz nove poslovne mogućnosti.

PCPress-IMG_0923 Pred stotinama predstavnika medija, dilera i partnera, evropski predsednik kompanije Samsung Electronics SangHeung Šin (SangHeung Shin) će predstaviti izložbu Samsung proizvoda za 2010, uveličanu nagrađenim rešenjima proizvoda za kompletnu 3D HD zabavu najavljenim ranije ove godine, kao i spektrom kućnih aparata koji uključuje „vizionarski“ robot vakum čistač, i snažnom strategijom u digitalnom snimanju. Evropski forum, koji će trajati do 27. februara, pokrenut je prošle godine kao način da se regionalnom tržištu najbolje prenesu Samsung globalne strategije i proizvodi.

Pored inovativnih proizvoda za kućnu zabavu, Samsungovi evropski rukovodioci će razgovarati o strateškim inicijativama i otkriti nove, uzbudljive proizvode u novonastalim kategorijama proizvoda kao što su kućni aparati, digitalni video zapisi, PC i štampači. To su kritične oblasti rasta za Samsungovu nadgradnju uspeha iz 2009. Sa rekordnim obrtom od skoro 117 milijardi dolara i operativnim profitom od blizu 9,4 milijarde dolara prošle godine, Evropa nastavlja da bude Samsungovo najveće prodajno tržište u svetu. Kroz prezentaciju, Samsung će, takođe, potvrditi svoju posvećenost očuvanju životne sredine kroz nove inovativne proizvode i nove zelene inicijative.

„Uprkos teškim ekonomskim prilikama, Samsung je dominirao tokom 2009. i veliki deo toga uspeha je podstaknut od strane Evrope ", rekao je Šin. "U 2010. moramo nastaviti da pomeramo granice u inovacijama i dizajnu, uz neprestanu težnju da zadovoljimo potrebe naših potrošača. U isto vreme, stavljamo očuvanje životne sredine na prvo mesto, kako globalno tako i lokalno kroz održivu praksu i programe.“

Pročitajte i:  Predsednik Samsunga oslobođen sumnji za prevaru

Kreiranje budućnost kućne zabave

U 2009, Samsung je stvorio LED TV kategoriju, prodajom 1,3 miliona aparata u Evropi. Ove godine Samsung opet predvodi u oblasti 3D. U martu, Samsung će prvi u Evropi učiniti dostupnim sveobuhvatnu 3D TV i AV liniju proizvoda, koja obuhvata niz full HD 3D televizora (LED, LCD i plazma), 3D Blu-ray, 3D sisteme kućnog bioskopa, 3D naočare i 3D sadržaj.

PCPress-Samsung-LED9000_L45 Posetioci foruma će imati priliku da pogledaju bogate karakteristike novih Samsung LED TV – C7000, C8000 i C9000. Svi Samsung full HD 3D proizvodi poseduju Samsung jedinstveni ugrađeni 3D procesor i emiter koji omogućavaju kompatibilnost sa većim brojem 3D standarda. Samsung nudi kompletni HD 3D sadržaja na više frontova. Samsung televizori i Blu-rey plejeri će imati funkciju Internet@TV, koja omogućava pristup prvoj HDTV-prodavnici aplikacija, Samsung Apps, kroz koju je video na zahtev dostupan od partnera, kao što su LOVEFilm, BBC iPlayer i Muzu.tv u Ujedinjenom Kraljevstvu i TF1 u Francuskoj, kao i aplikacije partnera kao što su Google’s Picasa foto servis, online gaming servis Playjam i History Channel.

Sadržaj će takođe biti dostupan od strane Dreamworks sa kojim je Samsung početkom godine najavio ekskluzivno partnerstvo. Za početak, blokbaster iz 2009. "Čudovišta protiv vanzemaljaca" u 3D-u će biti dostupan kupcima isključivo u paketu sa Samsung full HD 3D televizorima.

Kamere: Dizajn inspirisan potrošačima

PCPress-Samsung-EX1_FS_B_Global Samsung zna kako potrošači koriste kamere i šta žele da rade sa slikama. Četiri nove kamere i kamkorderi u 2010. – EX1, WB 2000, HMX-U20 i nova NKS10 objektivi – primeri su ovog razumevanja. EX1 je vrhunski kompaktni digitalni fotoaparat sa 10 mega piksela i objektivom f/1.8 za širi spektar koraka otvora blende, a fotografi mogu da prave bolje slike u okruženju sa slabim svetlom. WB2000 je veoma brz, kompaktni fotoaparat sa 10 mega piksela i režimom dva snimanja, tako da korisnici mogu da fotografišu dok istovremeno snimaju kompletni HD video sadržaj. Ultra-kompaktni kamkorder HMX-U20 sa ugrađenim USB portom omogućava momentalno deljenje snimljenog sadržaja. Tokom cele 2010. Samsung će predstaviti osam novih objektiva za NX10, proširujući mogućnosti za korisnike.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy AI: Nevidljivi robotski prijatelj

Proširenje kućnih aparata

PCPress-Samsung-H-Series 4 U Evropi, kućni aparati su kategorija strateškog rasta za Samsung. Kompanija će prikazati prve proizvode iz svojih nedavno pokrenutih proizvodnih postrojenja u Poljskoj, prve evropske mašine za sušenje, mašine za sudove i ugradni frižider-zamrzivač. Samsung kućni aparati kombinuju najnoviju tehnologiju i sjajan dizajn kojim će potrošači želeti da se pohvale.

Treba istaći RL55/52 seriju frižidera, koja ima inteligentni LCD displej na kome članovi porodice mogu da ostave poruke jedni drugima. U drugim modelima frižidera, Samsung će prikazati svoju novu seriju H. Takođe u kuhinji, Samsung uvodi OmniPro mikrotalasne, koje imaju jedinstvenu multi senzor tehnologiju i senzore bez premca.

Za pranje veša, nove tehnologije u Samsung mašinama za pranje štite osetljive tkanine i mogu da peru na nižim temperaturama radi uštede energije. Ove uštede energije se mogu naći i u Samsung Mont Blanc AC. Tehnologija klimatizacije štedi energiju i Virus Doktor (SPI tehnologija) pomaže u smanjenju širenja štetnih bakterija. EHS (sistem eko-prijateljskog grejanja/hlađenja sistem) ne samo da smanjuje troškove energije i emisije CO2, već obezbeđuje različite kombinacije vazduha i vode za grejanje i hlađenje koje zadovoljavaju različite potrebe korisnika tokom četiri godišnja doba. Konačno, Samsung prikazuje publici Navibot robota čistača i njegov superiorni navigacioni sistem zasnovan na kameri, "Visionary Mapping".

Najnoviji mobilni telefoni

Rangiran kao broj 1 u full touch segmentu mobilnih telefona, Samsung nastavlja da uvodi izvanredne telefone na radost potrošača. Prošle nedelje, Samsung je predstavio najnovije uređaje na Svetskom kongresu mobilne tehnologije u Barseloni. Ove nedelje, posetioci Samsung evropskog foruma će imati priliku da vide ove nove moćne uređaje.

Samsung Wave je prvi mobilni uređaj koji koristi bada, koja je Samsungova nova otvorena razvojna platforma. Ovaj telefon poseduje prvi u svetu "Super AMOLED" ekran za svetlije, jasnije i manje reflektujuće površine. Štaviše, Wave daje korisnicima "TouchWiz 3.0" za intuitivan i prilagodljiv korisnički interfejs i "Social Hub" koji približava kontakte i veze. Wave je jedan od Samsung pametnih telefona 2010 koji koriste 1GHz procesor.

Pročitajte i:  Samsung pokreće program samopopravke za Galaxy Z Fold 5 i Z Flip 5

Samsung će takođe prikazati Monte, telefon blistavih funkcija sa puno multimedijalnih opcija i uglađenim prirodnim dizajnom sa sofisticiranim glatkim izgledom, obezbeđujući stil i performanse vrhunskog mobilnog telefona po pristupačnoj ceni.

Samsung aplikacije, koje su lansirane na mobilnim telefonima prošle godine, će se proširiti u 2010. Do kraja godine, Samsung aplikacije će biti na raspolaganju korisnicima mobilnih telefona u 50 zemalja.

Samsung prikazuje i inovacije u informacijonoj tehnologiji

Samsungov naglasak na IT proizvodima biće u potpunosti prikazan na Samsung evropskom forumu. Dva nova displeja, LED Pico projektor i tanak PX2370 monitor, koriste LED da bi obezbedili duže trajanje i energetsku efikasnost. Samsungov prvi ekran velikog formata, 650TS interaktivna tabla za pisanje, ima ekran osetljiv na dodir i lako deli sadržaj sa drugim uređajima. Najznačajniji među ovim uređajima su prve Samsung e-knjige, šest-inčni E60 i deset-inčni E100, koji predstavlja revoluciju u nastajućem sektoru eReader, pružajući mogućnost čitanja, pisanja i mogućnosti razmene informacija.

Samsung je započeo 2010. godine značajne strateške promene, spajanjem računara i štampača radi pojačavanja sinergije između proizvoda i pružanja maksimalne vrednosti. Samsung pametni, jednostavni za upotrebu štampači, notebookovi i netbookovi čine radno mestu produktivnijim. One-touch funkcionalnost je prisutna u svim novim Samsung 2010 štampačima, uklanja se kompleksnost i stvaraju se nove uštede energije. Samsung P580 i R580 notebookovi i N210 i NB30 notebookovi, poseduju osobine koje povećavaju performanse i trajanje baterije da bi studentima i profesionalcima obezbedili alat koji zadovoljava njihove specifične potrebe. Stilski i trajan Samsung P580 notebook dolazi upakovan sa Intel Calpella platformom, 16:9 LED pozadinskim osvetljenjem LCD-a i nVidia grafičkim procesorom, dok R580 multimedija notebook ima "nevidljivu" dodirnu tablu koja se uklapa sa dlanom.

Samsung, SVA

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,