ASUS Moneyback

Samsung odustaje od plastičnih pakovanja za proizvode

Samsung Electronics je odlučio da pakovanja za mobilne telefone, tablete, pametne satove i male kućne aparate učini ekološki prihvatljivijim nego do sada. Oni će do sada uobičajenu plastiku u pakovanjima zemeniti kartonom i drugim prihvatljivijim materijalima kao što su reciklirana ili biorazgradiva plastika.

Prelazak na nova pakovanja desiće se do kraja prve polovine ove godine. Cilj kompanije je da u budućnosti koristi samo pakovanja od papirnih materijala, a do 2030. godine planira da upotrebi 500.000 tona reciklirane plastike i da prikupi 7.5 miliona tona bačenog materijala.

Prvi će na „udaru“ biti plastični nosači u kutijama mobilnih telefona i tableta, koji će biti zamenjeni kartonskim. Pored toga, biće izmenjen i dizajn punjača za mobilne telefone. Umesto sjajnog finiša, koristiće se mat boje, a ukloniće se i zaštitni plastični namaz kako bi se smanjila upotreba plastike.

Plastične kutije koje su do sada upotrebljavane za zaštitu kućnih aparata, kao što su televizori, frižideri, klime i veš mašine, kao i mali kućni aparati, takođe će biti zamenjene. Njih će naslediti reciklirani materijali i biorazgradiva plastika (koja je napravljena od nefosilnih materijala kao što su skrob i šećerna trska).

Pročitajte i:  Najbolje igre za Android telefone 2020.

Kompanija se takođe obavezala da će koristiti samo vlaknaste materijale sertifikovane od strane globalnih ekoloških organizacija, čak iako za nju to znači povećanje troškova proizvodnje.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,