BIZIT plus

Samsung odustaje od plastičnih pakovanja za proizvode

Samsung Electronics je odlučio da pakovanja za mobilne telefone, tablete, pametne satove i male kućne aparate učini ekološki prihvatljivijim nego do sada. Oni će do sada uobičajenu plastiku u pakovanjima zemeniti kartonom i drugim prihvatljivijim materijalima kao što su reciklirana ili biorazgradiva plastika.

PCPress.rs Image

Prelazak na nova pakovanja desiće se do kraja prve polovine ove godine. Cilj kompanije je da u budućnosti koristi samo pakovanja od papirnih materijala, a do 2030. godine planira da upotrebi 500.000 tona reciklirane plastike i da prikupi 7.5 miliona tona bačenog materijala.

Prvi će na „udaru“ biti plastični nosači u kutijama mobilnih telefona i tableta, koji će biti zamenjeni kartonskim. Pored toga, biće izmenjen i dizajn punjača za mobilne telefone. Umesto sjajnog finiša, koristiće se mat boje, a ukloniće se i zaštitni plastični namaz kako bi se smanjila upotreba plastike.

Plastične kutije koje su do sada upotrebljavane za zaštitu kućnih aparata, kao što su televizori, frižideri, klime i veš mašine, kao i mali kućni aparati, takođe će biti zamenjene. Njih će naslediti reciklirani materijali i biorazgradiva plastika (koja je napravljena od nefosilnih materijala kao što su skrob i šećerna trska).

Pročitajte i:  Stižu Samsung prstenovi

Kompanija se takođe obavezala da će koristiti samo vlaknaste materijale sertifikovane od strane globalnih ekoloških organizacija, čak iako za nju to znači povećanje troškova proizvodnje.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: