BIZIT plus

Windows Media Player najavljuje kraj za Windows 7

Windows 7 još uvek funkcioniše na milionima korisničkih uređaja, ali mu se polako bliži kraj, budući da mu je preostalo manje od godinu dana podrške. Microsoft se nada da će se korisnici uskoro preorijentisati na Windows 10, budući da se pojavio još 2015, da bi tek nedavno osvojio veći deo tržišta, te prestigao svog prethodnika.

PCPress.rs Image

U poslednje vreme se spekuliše da Microsoft pokušava da motiviše korisnike da se što pre odluče za noviju verziju Windows operativnog sistema, te se poslednji problemi u okviru Windows Media Player-a i Windows Media Center-a pripisuju upravo toj kampanji. Naime, kompanija je odlučila da prestane sa podrškom za metapodatke u okviru ovih popularnih programa, ali samo u okviru verzije Windows 7, dok će plejer u Windows-u 10 ostati neoštećen.

Tako na zvaničnoj stranici stoji obaveštenje da će Windows 7 korisnici ubuduće biti uskraćeni za informacije poput naslova, žanra, te izvođača pesama koje požele da puste preko Windows Media Player-a. To znači da metapodaci nadalje neće biti ažurirani na Windows 7 uređajima, ali će oni koji su ranije preuzeti biti i dalje dostupni.

Pročitajte i:  Želite i dalje da koristite Windows 10 na bezbedan način? Spremite se da to (debelo) platite…

PCPress.rs Image

Eksperti tvrde da nema razloga da se prestane sa podrškom sve dok Windows 7 funkcioniše, te da distribuiranje metapodataka ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem, te da izaziva dodatne troškove, pa se pretpostavlja da se ipak radi samo o načinu da se veliko korisničko telo usmeri ka novijoj verziji operativnog sistema.

Izvor: Beta News

Facebook komentari: