Samsung Odyssey Ark – potpuno novi doživljaj gejminga

Samsung donosi potpuno novi Odyssey Ark koji pruža impresivno iskustvo sa odličnim vizuelnim prikazima i iznenađujuće dobrim zvukom. Ne samo da Samsung tvrdi da je Ark prvi 55-inčni monitor na svetu sa 4K rezolucijom, brzinom osvežavanja od 165Hz i vremenom odziva od 1 ms, već dobijate i podršku za HDR 10+ i Dolby Atmos audio.

Samsung Odyssey Ark – potpuno novi doživljaj gejminga

Cena Samsung Odyssey Ark-a kreće se od 3.500 dolara

Boje koje prikazuje ekran su bogate i, zahvaljujući mat završnoj obradi, ne morate da brinete da će vam odrazi uništiti grafiku. Monitor takođe podržava AMD FreeSync Premium Pro za VRR, tako da možete postići najbolje performanse bez obzira da li igrate na konzoli ili računaru. U međuvremenu, da bi olakšao upravljanje Ark-om, Samsung uključuje ne jedan već dva daljinska upravljača, od kojih oba imaju ugrađene solarne panele tako da ne morate da brinete o tome da li će biti napunjeni. Prvi daljinski upravljač je sličan onome što biste dobili sa TV-om, ali onaj koji je malo posebniji je bežični Ark Dial. Omogućava vam brzu promenu video podešavanja, podešavanje jačine zvuka i prebacivanje između posebnih režima prikaza monitora.

Najbolja stvar u vezi sa Ark-om su svi režimi i funkcije koje je Samsung uključio kako bi vam pomogli da izvučete maksimum iz ovog ogromnog panela. Prvo, tu je Flex Move Screen, koji vam omogućava da prilagodite veličinu svog sadržaja i pomerate ga. Tu je i Samsung-ov Gaming Hub koji podržava platforme za striming igara kao što su NVIDIA GeForce Now, Xbox Cloud Gaming i Google Stadia. Takođe, uveden je i Multi View režim, koji vam omogućava da otvorite do tri različite aplikacije odjednom, uključujući mogućnost pomeranja i promene veličine prozora kako god želite.

Konačno, tu je i Ark-ov poseban potez, koji je u mogućnosti da se rotira u portretnu orijentaciju. I dalje dobijate podršku za sve funkcije monitora kao što su Multi View i Flxk Move, ali sada na ekranu koji se savija nagore i iznad vaše glave. A ako želite ogroman novi ekran, ali nemate tonu prostora na stolu, Samsung čak uključuje i VESA zidni nosač u kutiji. Cena Odyssey Ark monitora počinje od 3.500 dolara. Prodaja zvanično počinje negde početkom septembra.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: