BIZIT plus

Samsung Omnia II nakon uspešne prezentacije u Jugoistočnoj Aziji dostupan na novim tržištima

58654_GT-I8000_ADImage_LargeKompanija Samsung Electronics je predstavila plan promocije svog novog modela Smart telefona, I8000 Omnia, višefunkcionalnog uređaja zasnovanog na operativnom sistemu Windows Mobile 6.1 Professional.
Još od 15. jula, kada je održana prezentacija novog modela Omnia II u Singapuru, fanovi su sa nestrpljenjem čekali da ga isprobaju. Kompanija Samsung, započela je u julu njegovu prodaju i u drugim azijiskim zemljama, uključujući i Maleziju, Indoneziju, Filipine i Vijetnam. U avgustu, će biti predstavljen u još 20 zemalja širom sveta: Holandija, Kina, Australija, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati.
Opremljen najnovijom tehnologijom, i izuzetno brzim  procesorom radnog takta 800 MHz, neverovatno oštrim WVGA AMOLED ekranom i mnogim drugim unapređenjima, Omnia II je dodatno ojačao Samsungovu reputaciju na tržištu Smart telefona.
„Samsung je, u poslednjih par godina, nastojao da ojača svoju poziciju na tržištu Smart telefona, i uspeh modela Omnia II jeste dokaz našeg truda“ izjavio je Younghee Lee, potpredsednik odseka za marketing mobilnih telekomunikacija kompanije Samsung Electronics. „Siguran sam da će Omnia II odgovoriti potrebama svojih korisnika čijim smo se potrebama rukovodili u izradi ovog uređaja, a koji u sebi sadrži sve – efikasnost na poslu, komunikaciju sa voljenima, zabavno mulitmedijalno iskustvo sa stilom prigođeno svakoj prilici.
„Izuzetne multimedijalne mogućnosti Samsung Omnia II kombinovane sa izvanrednim Windows Mobile softverom, čine ovaj uređaj jednostavnim za korišćenje. Uređaj je prilagodljiv potrebama svojih korisnika, omogućujući jednostavnu i višenamensku upotrebu za posao, razonadu, ili zabavu“ izjavila je Stephanie Ferguson, generalni direktor za menadžment proizvoda u kompaniji Microsoft.
Model Omnia II namenjen je onoj vrsti korisnika koji imaju naglašenu potrebu za naprednijim i prilagodljivim multimedijalnim iskustvom praćenim ugodnostima koje pruža Windows Mobile 6.1 Professional.
AMOLED ekran od 3,7 inča,  čini Omnia II mobilinim telefonom sa najvećim ekranom na svetu. Uz kristalno čistu WVGA rezoluciju, Omnia II nudi nenadmašnu bistrinu sadržaja čak i na otvorenom svetlu.
Zajedno sa povećanim ikonicama i jednostavnijom strukturom, inovativni korisnički interfejs TouchWiz 2.0 ovog modela osigurava lagodno i brzo obavljanje više operacija u isto vreme.
60026_GT-I8000_ADImage_LargeBogate funkcije multimedijalnih sadržaja, uključujući snimanje i reprodukciju video sadržaja kao kod DVD-a (480p), GPS sa navigacijom (3-D mape), brzu pretragu na internetu i interaktivne 3-D igrice, nude korisnicima dodatnu zabavu i efikasnost.
Dok su u pokretu, korisnici mogu da skinu sadržaj sa Interneta ili da ga instaliraju  zahvaljujući Omnia II HSUPA 5,76 Mbps, HSDPA 7,2 Mbps i Wi-Fi mogućnostima. Uz to, memorija od 48 GB omogućava korisnicima da na telefon smeste više omiljenih sadržaja nego ikad ranije.
Omnia II će biti kompatibilan sa Windows-om Mobile® 6.5 nakon početka korišćenja novog i poboljšanog operativnog sistema.
Omnia II na tržište Srbije dolazi u oktobru, a početna cena će biti od 600 do 650 eura.

Pročitajte i:  DIDS 2024 - Budućnost je… sada!

 

Specifikacije:
Mreža HSDPA 7,2 Mbps / HSUPA 5,76Mbps
EDGE/GPRS  850 / 900 / 1800 / 1900MHz
UMTS 900 / 1900 / 2100MHz
Ekran 65K WVGA AMOLED Display (3,7”, 480 x 800)
Advanced R-type Touch Screen
OS Windows Mobile 6.1 Professional
Kamera 5 Megapixel CMOS / Auto-Focus / Dual Power LED
Detekcija lica / Smile Shot / Mobile Blogging / Geo Tagging / Photo Editor
Audio Audio Format Support (MP3, AAC, AAC+, WMA) / WMDRM, OMA DRM 2.1
Find Music (Music Recognition) / Bluetooth Stereo Headset (A2DP)
FM Radio with RDS / 3.5Φ earjack
Video Video formati koji su podržani (DivX, XviD, H.263, H.264, WMV9, MPEG4)
Video snimanje i reprodukcija (30fps@ D1(720×480))
Video editovanje (Trim video, Audio dubbing, Live dubbing, Add subtitle)
Vrednost-dodate opcije A-GPS sa Navigation (3D Map) / LBS
TouchWiz UI with Mobile Widget / 3D Media Gate
Multi-task manager / 3D Interactive Games
Konekcija Bluetooth® v 2.0 / USB 2.0 / Wi-Fi
Memorija Unutrašnja memorija : 2 GB/8 GB/16 GB
Proširiva memeorija : microSDHC™ (up to 32 GB)
Veličina  118 x 59,6 x 12,3 mm
Baterija  1500 mAh
Autonomija razgovora: Do 6,5 sati (3G) / Mirovanje: Do 470 sati (3G)
Razgovor: Do 11 sati (2G) /Mirovanje: Do 600 sati (2G)

Pročitajte i:  Samsung najavio 2 nm AI čipove sa HBM3 memorijom

Izvor: MMD Public Relations

Facebook komentari: