ERP 2024

Windows 11 dobija ugrađeni skener QR kodova: Evo kako da ga koristite

Microsoft je prilično aktivan kada je u pitanju ažuriranje Windows 11 operativnog sistema.

PCPress.rs Image

Windows 11 je dobio ažuriran Snipping Tool, koji detektuje QR kodove – pročitajte kako ova funkcija radi

Oni koji su prijavljeni za Windows Insider program mogu iskusiti nove promene pre nego što stignu u konačnu javnu verziju. Najnovije ažuriranje za testere na programu donosi ugrađeni skener QR kodova. Ova funkcija će omogućiti korisnicima da skeniraju QR kodove koristeći Snipping Tool. Dodatno, Snipping Tool sada podržava i emotikone.

Microsoft je dodao ažuriran Snipping Tool u Windows 11. Verzija Snipping Tool 11.2404.37.0 dodaje dve korisne funkcije. Naša omiljena je sposobnost detektovanja QR kodova. Sećate se trenutaka kada ste videli QR kodove u člancima ili na nekom sajtu i morali ste da uzmete telefon da ih skenirate? To se menja jer ćete sada moći da skenirate QR kodove na svom računaru tako što ćete napraviti snimak ekrana.

Sve što treba da uradite je da napravite snimak ekrana koristeći prečicu na tastaturi ili otvaranjem alatke za isecanje. Snipping Tool će skenirati snimak ekrana za tekst kao i obično, ali će sada takođe tražiti i QR kodove. Ako detektuje QR kod, omogućiće vam da pratite link u njemu kao što biste radili na telefonu. Ovo je korisna funkcija za mnoge.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller 

Pored toga, Snipping Tool je dobio podršku za emotikone. Možete pristupiti emotikonima sa trake alatki na vrhu. Ovi emotikoni nisu 2D emotikoni, već su Microsoftovi 3D emotikoni. Možete ih postaviti na snimak ekrana radi isticanja. Osim toga, oblici u Snipping Tool sada imaju nivo prozirnosti. Takođe je dodat i lenjir, koji se može koristiti pritiskom na CTRL + R na tastaturi.

Iako su ove funkcije korisne, još uvek im ne možete pristupiti, osim ako niste tester Windows Insajder. Možete se prijaviti da budete Windows Insajder tester na zvaničnom sajtu Microsoft-a. Što se tiče dolaska u stabilnu verziju, na to pitanje još uvek nema odgovora. Međutim, trebalo bi očekivati da će biti dostupno nešto kasnije. Možete nastaviti da proveravate prisustvo ove funkcije u Snipping Tool-u. Budite sigurni da redovno ažurirate Windows na svom računaru.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *