Top50 2023

Samsung osvojio osam “IDEA” nagrada u 2009. godini, potvrđujući lidersku poziciju i na polju dizajna

Main_ImageKompanija Samsung je objavila da je osvojila čak osam “International Design Excellence” nagrada za 2009. godinu, i to zlatno priznanje za seriju 7000 LED HDTV televizora, Blu-ray plejer BD-P4600, i rernu sa višestrukom upotrebom BTS1 . Odluku o dodeli nagrada saopštili su časopis BusinessWeek i Američko društvo za industrijski dizajn.

Program IDEA je vodeće međunarodno takmičenje koje odaje priznanje dizajnu proizvoda, ekološkom dizajnu, interaktivnom dizajnu, pakovanju, strategiji, istraživanju i konceptima dizajna. Naziv je akronim od International Design Excellence Awards što označava međunarodne nagrade za dizajnersku izvanrednost. Osam nagrada koje je Samsung osvojio predstavljaju najveći broj ikada osvojenih nagrada u toku jedne godine. Ukupno 23 nagrade, koliko je Samsung osvojio u proteklih 6 godina, čine da ona bude i najtrofejniji pobednik programa IDEA u kategoriji korporacija.

“Počastvovani smo što su vrhunski svetski dizajneri prepoznali napore kompanije Samsung da i kvalitetni dizajn obuhvati potrošačke proizvode, pored brige o korisnim karakteristikama, uštedi energije, svesti o životnoj sredini i lepoti samih aparata”, izjavio je Boo Keun Yoon, glavni dizajner i šef odeljenja za vizualni prikaz kompanije Samsung Electronics. “ Samsung je u vodećoj poziciji na tržištu, kad su u pitanju kreativni potrošački proizvodi koji obuhvataju sve od LED HDTV televizora preko rerni sa višestrukom upotrebom, modernih MP3 plejera, Blu-ray plejera koji rade dobro kao što i izgledaju pa sve do džepnih računara.”

Pored tri zlatna priznanja, kompaniji Samsung su dodeljena i dva srebrna i tri bronzana priznanja, a u finale se plasirala još dva puta, pokazujući veliko iskustvo u dizajnu širokog spektra potrošačkih proizvoda.

Pročitajte i:  Indija izdala bezbednosna upozorenja za korisnike iPhone i drugih Apple proizvoda

 

Zlatna priznanja programa IDEA

LED 7000Serija 7000 LED HDTV: Samsung LED televizori predstavljaju novu paradigmu za celu HDTV industriju jer su veoma tanki i elegantno dizajnirani da bi na zid mogli biti okačeni poput slike. Dizajn LED televizora omogućuje izvanredno iskustvo gledanja televizije sa drastično unapređenim kontrastima i 40% manjim utroškom energije od konvencionalnog LCD televizora.

“Ovaj model Samsung televizora predstavlja lepu, novu vrstu televizora koji je uokviren tankim i elegantnim ramom,” izjavila je Stefanie Kubanek, pridruženi partner iz kompanije “Pentagram Design” i jedna od 20 svetski priznatih stručnjaka dizajna koji su deo veća IDEA programa. “Inovativna i ekološki prihvatljiva tehnika ‘injection molding’ omogućava postojanje više od jedne boje u ramu televizora, što rezultira staklastim izgledom i divnom igrom prozirnosti, boje i svetla. Ovaj proizvod će uticati na budućnost proizvoda za zabavu.”

BD-P4600Blu-ray plejer BD-P4600: Izgled ovog Blu-ray plejera zasniva se na elegantnom dizajnu LED televizora, proširujući staklasti izgled i na novu kategoriju proizvoda. Od opcija, odlikuje ga pristup internetu i BD-Live, opcije Netflix filmova i Pandora music, kao i jednostavan prenos slika, muzičkih i video formata sa lokalnog računara preko wireless 802.11n konekcije.

“Ovaj plejer predstavlja dizajnersko rešenje koje kombinuje visoku tehnološku preciznost i inovativne procese proizvodnje sa visokim stepenom prefinjenosti i elegancije. Ovo je poželjan predmet koji vas tera ne samo da ga gledate već i da ga dotaknete”, rekla je Kubanekova.

Pročitajte i:  Ne postoji veza između korišćenja interneta i lošeg mentalnog zdravlja, prema istraživanju Oksfordskih stručnjaka

BTS14D4TRerna sa dvostrukom upotrebom BTS1: Ovu novu vrstu rerne odlikuje prilagodljivost prostora za spremanje hrane što mnogobrojne opcije za pripremanje hrane u kompaktnom dizajnu koji u isto vreme i efikasno koristi energiju. U rernu može da se smesti nešto dovoljno veliko poput pečenja ili se može podeliti na dva odeljka koja se individualno kontrolišu. Ovo omogućuje pripremanje dve vrste hrane na različitim temperaturama u isto vreme. Moguće je uštedeti energiju korišćenjem samo jedne polovine rerne za pripremanje manje količine hrane. Pored energije, ova rerna štedi energiju i vreme potrebno za čišćenje jer sadrži novi sistem samo-čišćenja uz pomoć pare.

 

Srebrna priznanja programa IDEA

lcd_monitor_ecofitLCD Monitor P2370: Ovaj izuzetno tanak monitor poseduje vrhunski dizajn prozirnih i glatko zaobljenih ivica sa prozirnim postoljem koje odaje utisak da ekran lebdi u vazduhu. Samo kućište izrađeno je od materijala koji su ekološki prihvatljivi -bez žive ili drugih organskih komponenti opasnih po životnu sredinu.

 

 

Stamp PrinterPečatni stampač: Ovaj zanimljiv i praktičan štampač olakšava brzu izradu pečata i omogućava brži rad i široku upotrebu- od kancelarije do ustanova dečijeg obrazovanja, a svojom veličinom zauzima minimalan prostor radne površine.
 

 

 

Pročitajte i:  Intel će lansirati nove automobilske AI čipove 

 

 

Bronzana IDEA priznanja

MP3P S2MP3 plejer YP-S2: Svetlucavi kamen, kako ga još možemo nazvati, MP3 YP-S2 plejer predstavlja sinonim za sofisticiran, kompaktan i savremen dizajn. Ovaj MP3 plejer sa izolovanim ekranom sa tečnim kristalima ima potpuno inovativni dizajn u odnosu na dosadašnje i nalazi svoju primenu kod korisnika najrazličitijeg uzrasta. Samsung je prilikom izrade ovog proizvoda vodio računa i o osobama sa oštećenim vidom. Njegov izvanredan dizajn omogućuje korisnicima jednostavno rukovanje, dok slušalice pružaju mogućnost nošenja poput priveska.

Pebble (N310)Netbook Računar Samsung Go(tm) (N310): Samsung Go ima spoljašnjost koja podseća na mekanu putnu torbu koja prekriva LED ekran od 10,1 inča. Dizajniran tako da pruži osećaj udobnosti i kompaktnosti, poseduje i tastaturu koja podseća na kamenčiće na plaži, Intel Atom procesor i mnogobrojne mogućnosti povezivanja sa drugim uređajima.

 

 

Print

Telefon za društvene kampanje: Ovaj pametni telefon čini jednostavnim povezivanje sa socijalno dogovornim kampanjama, doprinoseći namerama korisnika i razvija svest o tim namerama preko posebnih pločica na poležini. Kao prvi smart telefon namenjen društvenim kampanjama, on može biti prilagođen tako da iskazuje podršku očuvanju amazonskih šuma sa specijalnom zelenom pločicom i dizajnom lista, sprečavanju globalnog zagrejavanja sa plavim dizajnom sa polarnim medvedom ili privlačiti pažnju na plač gladne dece Afrike sa narandžastom pločicom pozadine.

Izvor: MMD Public Relations

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,