Samsung-ov pametni „prozor“ imitira sunčevu svetlost

Sansung-ov kreativni inkubator, C-Lab, koji je do sada iznedrio nekoliko uspešnih startup kompanija, predstavio je još jedan interesantan i inovativan proizvod. U pitanju je virtuelni prozor, koji je u stanju da u potpunosti imitira prisustvo prirodnog svetla.

PCPress.rs Image

Era pametnih prozora?

Proizvod je nazvan SunnyFive (razvijan je pod kodnim imenom SunnySide), i sposoban je da proizved pun spektar prirodnog svetla, pri čemu se ugao emitovanja svetla menja, kao što bi se menjao ugao prirodnog svetla tokom dana. Na ovaj način moguće je proizvesti efekat „autentične“ zore, sunčanog ili oblačnog dana, sumraka ili noći. Iz Samsung-a su naveli da će uređaj pomoći ljudima da sintetišu vitamin D dok se nalaze u zatvorenom prostoru, ili u prostorijama koje namaju prirodno svetlo.

Kompanija nije podelila tehničke detalje o ovom proizvodu. Za sada se zna samo da će SunnyFive biti kompatibilan sa Samsung-ovim smart home sistemom, SmartThings. Uređaj je dizajniran tako da izgleda kao pravi prozor i može da se okači na bilo koji zid. Još uvek nije poznato kada će biti dostupan za prodaju, na kojim tržištima će moći da se kupi, kao ni kolika će mu biti cena.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 6 biće tanji i lakši od Fold 5 telefona

Izvor: Engadget

Facebook komentari: