Samsung planira da sledeće godine proda 20 miliona telefona sa savitljivim ekranima

Preklopni telefoni sa savitljivim ekranima više nisu tolika retkost. Praktično svi poznatiji proizvođači mobilnih telefona imaju ih u svojoj ponudi, pa možemo da kažemo da se skupila „kritična masa“ za njihovo osvajanje tržišta. Stoga Samsung, koji je lider na ovom polju, planira da u toku 2024. godine proda 20 milion ovakvih telefona.

PCPress.rs Image

To je značajno povećanje, jer se u ovoj godini očekuje oko 10 miliona prodatih Z Fold i Z Flip telefona, dok se ukupno tržište telefona sa savitljivim ekranima u 2023. godini procenjuje na 20 miliona primeraka. Konkurenti takođe agresivno nastupaju na ovom tržištu. Tu su Motorola Razr 40, Google Pixel Fold, OnePlus Open, Honor Magic V2, Huawei Mate X3, Oppo Find N2 Flip, Xiaomi Mi Mix Fold 3, Tecno V Fold…, tako da se veruje da će tržište ovih telefona sledeće godine porasti bar za 50 procenata.

Da bi sledeće godine zadržao svoje pozicije, Samsung planira da Galaxy Z Fold 6 bude tanji od trenutno aktuelnog Z Fold 5 modela. Ipak, to neće biti dovoljno da se praktično duplira prodaja, jer se pokazalo da Z Fold 5, osim što je malo tanji od Z Fold 4 modela i sa novijim čipsetom, nije doneo dovoljno poboljšanja u odnosu na prošlogodišnji model, da bi zainteresovao veći broj kupaca. U tom kontekstu, da bi ispunio zacrtani cilj, Samsung će morati da ponudi više noviteta u svojoj šestoj generaciji telefona sa savitljivim ekranima.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 6 biće tanji i lakši od Fold 5 telefona

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,