BIZIT plus

Samsung pokreće masivnu produkciju memorijskih modula

PCPress.rs ImageSamsung investira 10 milijardi dolara u produkcionu liniju memorijskih čipova. Pored NAND fleš memorije namenjene rastućem broju pametnih telefona i tablet računara, fabrika će proizvoditi i DRAM memoriju sa 20 nm tehnologijom, što će je istaći ispred konkurencije. Samsung već drži 41,6 odsto svetskog DRAM tržišta, a nova produkcija će još više povećati udeo i razliku ispred drugoplasirane Toshibe.

Apple, najveći potrošač memorije, pokušava da poveća broj dobavljača hardvera koliko je god to moguće, jer je u parničnoj raspravi oko patentnih prava sa Samsungom. Do sada su memorijske čipove obezbeđivali od Samsunga, Toshibe i Elpide, a Apple pokušava da se preorjentiše na poslednja dva snabdevača. Ovogodišnji udeo Samsunga je vredan 7,8 milijardi dolara, ali će verovatno sledeće godine biti blizak nuli.

Samsungova investicija u novu produkciju fleš memorije će početi sa radom tokom sledeće godine, a očekuje se da će u tom periodu preći na 10 nm tehnologiju, što će povećati gustinu i omogućiti još veće kapacitete memorijskih modula u mobilnim uređajima.

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsung predstavio Galaxy Ring, prsten koji pojednostavljuje praćenje zdravstvenog stanja
Računari i Galaksija
Tagovi: