BIZIT plus

Samsung predstavlja novu memorijsku karticu

Samsung Electronics, najavio je svoju novu microSD karticu, linije Samsung PRO Endurance. Kompanija je predstavila generaciju Pro Endurance microSD kartica napravljenih sa Samsung-ovom visoko pouzdanom NAND flash tehnologijom. Nova PRO Endurance kartica može da isporuči do 16 godina odnosno 140.160 sati neprekidnog snimanja za verziju od 256 GB.

PCPress.rs Image

Nova SD kartica dostupna je širom sveta od trećeg maja

Kartice manjeg kapaciteta neće trajati toliko dugo. Model od 128 GB traje ‘samo’ osam godina, ali ovo bi ipak trebalo da pomogne da u čestim zamenama kartica.

Samsung-ova prethodna linija je obično dostigla vrhunac od pet godina. To se smatra boljim od proseka u oblastima gde su dve do četiri godine neprekidnog snimanja uobičajena pojava.

Sve kartice mogu čitati brzinom do 100MB/s i pisanje na kartice je moguće pri brzini 30MB/s ili više. Omogućeno je besprekorno snimanje i reprodukcija u Full HD i 4K rezoluciji.

Samsung takođe navodi da su kartice otporne na padove, magnete, vodu, ekstremne temperature i rendgenske zrake.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Pro Endurance linija je sada dostupna, sa cenom od 11 dolara za memorijsku karticu od 32 GB i ide sve do 55 dolara za vrhunski model od 256 GB. Relativno niska maksimalna memorija može biti razočaravajuća ako želite da sačuvate veliku količinu video zapisa. Međutim, ova memorija trebala bi da bude dovoljna za kontrolne kamere i druge kamere kod kojih je pouzdanost apsolutno vitalna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: