Top50 Glas publike

Samsung priprema Galaxy M seriju telefona

Samsung se sprema da lansira novu seriju telefona u nižem cenovnom rangu. Galaxy M serija biće prvo predstavljena u Indiji, a tek nakon toga će početi i globalna distribucija. Asim Varsi, senior potpredsednik Samsung India smartphone business-a, najavio je da će novi telefoni biti dostupni krajem januara kroz njihov sajt i preko Amazon India servisa, kao i da očekuje da će kompanija na ovaj način duplirati online prodaju u toj državi.

PCPress.rs Image

Samsung trenutno pokušava da povrati vodeću poziciju u Indiji, koje je drugo po veličini tržište telefona (odmah iza Kine). Trenutno se na prvom mestu nalazi Xiaomi, koji je na tu poziciju došao krajem 2017. godine. Xiaomi-jeva Redmi serija budžetskih telefona pretekla je Samsung-ove modele u istom cenovnom rangu. Analitičari smatraju da je korejski gigant dostigao vrhunac u smislu razvoja i prodajnog lanca u Indiji. Da bi prevazišao tu situaciju, Samsung u Noidi (predgrađu Nju Delhija)

Galaxy M serija sastojaće se iz tri modela, M10, M20 i M30, a najverovatnije će biti zasnovani na Exynos 7885 čipu, sa 4 GB RAM-a. Varsi je naglasio da je ova serija napravljena s ciljem da targetira indijske milenijalce, pa će i cena biti prilagođena toj ciljnoj grupi (najjeftiniji model koštaće oko 140 USD).

Pročitajte i:  Google menja način funkcionisanja Androida u Indiji

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,