Samsung radi na 3D hologramskom ekranu

Ranije ove godine, Samsung je podneo zahtev za patent za ekran koji može da reprodukuje hologram, koji je sada i odobren. Patent je objavljen 29. novembra i objašnjava kako se 3D slika može projektovati na ekranu. Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu (WIPO) i USPTO-u (United States Office of Patents and Trademarks) su patenti podneseni.

PCPress.rs Image

Telefon će koristi unapređeni optički sistem koji će podržavati holografsku projekciju. U patentu se detaljno objašnjava kako se različita sočiva koriste za projektovanje slike. Teško je predvideti kada će Samsung pametni telefon sa ovom tehnologijom ekrana zvanično biti pušten. Iako patent pokazuje konkretne dokaze da Samsung može da napravi tehnologiju koja će da radi, pakovanje ove tehnologije u potpuno funkcionalan pametan telefon potrajaće neko vreme.

Mnogo kompanija je u prošlosti eksperimentisalo sa 3D Hologram displejima, ali niko nije uspeo da ga učini popularnim. Ranije ove godine, Red je predstavio svoj Hydrogen One pametni telefon koji može da proizvede 3D sliku bez potrebe za korišćenjem 3D naočara. 3D slike se samo prikazuju na ekranu i ne projektuju se u vazduhu. Pored toga, Microsoft je prikazao par MR (mešana realnost) naočara HoloLens.

Pročitajte i:  Vaš Android telefon ima smeće u web browseru koje možete brzo ukloniti

Izvor: Igyaan

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,