BIZIT plus

Samsung rešava probleme sa pražnjenjem baterije na telefonima ažuriranjem One UI 5.1

Više korisnika serije Galaxy S21, S22 i korisnika Galaxy Z Fold 3/Fold 2 prijavilo je probleme sa pražnjenjem baterije.

PCPress.rs Image

Problem je izašao na videlo nakon novog ažuriranja One UI 5.1.

Kompanija potvrđuje da je Samsung tastatura problem koji utiče na njene telefone

Očigledno je da je Samsung tastatura glavni uzrok pražnjenja baterije, što je Samsung priznao i rešio problem.

Dugo očekivani One UI 5.1, prepun praktičnih funkcija, predstavljen je na telefonima serije Galaxy S u februaru, a dodatni uređaji kao što je Note 20 serija su dodati istog meseca. Međutim, izgleda da ažuriranje uzrokuje neke probleme korisnicima.

Povećano trošenje baterije je problem koji se često javlja za nekoliko Samsung uređaja, uključujući modele serije Galaxy S21 i Galaxy S22. Međutim, pitanje nije novo; još u februaru, prvi izveštaji su ukazivali da su pomenuti modeli pogođeni zbog Samsungove aplikacije za tastaturu koja dolazi unapred instalirana sa Galaxy uređajima.

Međutim, SamMobile sada ukazuje da su se listi pridružili Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Fold 3. Samsung je priznao da bi Samsung tastatura mogla biti osnovni uzrok problema nakon ažuriranja One UI 5.1. Na forumu zajednice na Tajlandu, Samsung je potvrdio da je ažurirana aplikacija Samsung tastatura, koja je došla sa ažuriranjem One UI 5.1, „povećala potrošnju baterije“. Kaže se da je aplikacija za tastaturu dobila „dodatni kvalifikacioni proces“ uključen u generisanje nalepnica i emodžija.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024):stil i funkcija u kompaktnom paketu

Samsungov moderator uverava da je problem rešen novim ažuriranjem koje je objavljeno 2. marta za aplikaciju Samsung tastatura koja pokreće verziju 5.6.10.31. Vlasnicima Galaxy uređaja se savetuje da odmah ažuriraju svoju aplikaciju Samsung tastature ako to već nisu, jer to rešava problem pražnjenja baterije.

Pod pretpostavkom da ste korisnik Galaxy pametnog telefona ili tableta, možete da odete na Galaxy Store > Menu > Updates i potražite Samsung Keyboard app.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari: