BIZIT 2022

Samsung televizori za digitalni signal

Prelazak na digitalno emitovanje televizijskog signala u Srbiji je neizbežan i do polovine 2015. godine bi trebalo da bude završen. Međutim, mnogi korisnici televizije se i dalje pitaju šta konkretno ovaj prelazak za njih znači i šta je to dobro što će im doneti.

Samsung_UE55HU6900TXXHDigitalizacija je u stvari proces prelaska sa analognog na digitalni signal koji će se emitovati u drugim frekventnim opsezima. Za sve one koji televizijski program dobijaju preko antene, odnosno koriste spoljnu ili sobnu antenu, to znači da će morati da nabave odgovarajuću opremu, “set top box“ uređaj ukoliko i dalje budu želeli da prate televizijski program.

Ipak, korišćenje digitalnih DVB-T2 risivera – “set top box“ ne pruža kvalitet slike ili zvuka kao TV prijemnik koji ima podršku za digitalni signal. Problem je moguće rešiti odabirom televizora sa ugrađenim DVB-T2 tjunerom.Televizori kompanije Samsung u sebi već poseduju DVB-T2 tjunere, tako da nije potrebno kupovati nikakve dodatne komponente kao sto su risiveri ili set up boxovi. Osim digitalnog signala, Samsung televizori korisnicima omogućavaju i praćenje programa u HD rezoluciji, kao i da uživanje u bioskopskom prikazu slike 16:9. Sve što je potrebno da korisnik uradi je da priključi antenu i TV prijemnik će prikazati digitalni signal.

Pročitajte i:  Samsung objavio update za Galaxy S7 i S8 seriju telefona

Digitalni signal je već uveliko standard u svim razvijenim zemljama sveta, a prelazak sa analognog, zemaljskog signala na digitalni signal znači više TV kanala, bolju sliku i zvuk, bez šumova. U poređenju sa analognom televizijom, slika će biti oštrija, u većoj rezoluciji, boje su življe, a zvuk čistiji i kvlitetniji. Ukratko, sve što je korisnicima ikada smetalo kod analogne televizije kod digitalne nestaje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,